Rakott vajbab

Egy gyorsan elkészíthető, könnyű főétel a la Panka, amihez akár a mélyhűtőbe is betárazhatjuk az alapanyagokat.

Grillpácok a la Panka

A pác a lelke mindennek – állítja Panka. Íme tőle egy grillezési kisokos és szuper pácvariációk kertipartikra, nyárestékre, medencepartra…

Cukkini darált hússal töltve

A töltött cukkininek alig van szénhidráttartalma (5 g/adag), így bőségesen fogyasztható bármilyen körettel könnyed nyári ebédként.

Padlizsános lecsó tojással

Egy igazi magyaros fogást gondolt újra Diab diéta a la Panka, ezúttal padlizsánnal és tojással készítette a lecsót.

Bográcsos paprikás krumpli

A nyári esték, kerti partik megkerülhetetlen szereplője a bogrács. Ezúttal paprikás krumplit készítettek Gódor Pankáék.

Szénhidrátcsökkentett és túrós alapú pizza

Nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a pizzát – a diabos is! Diab diéta a la Panka pizzareceptet mutat, kétféle alappal és kétféle szósszal.

Smarni

Elronthatatlan édes második, ami kb 5 perc előkészítést és max. 5-8 perc állandó felügyelet melletti sütést igényel. Egyetlen titka: frissen sütve, melegen tálalva!

Käsespätzle

Egy könnyű, gyors fogás, és nagy az esély rá, hogy minden is van otthon hozzá. Mondjuk, egy kis friss fejes saláta dukál mellé…

Hamis vadas

Ez a hamis vadas Diab diéta a la Pankától csirkéből és szénhidrátcsökkentett tésztával készült, azonban az íze olyan, mint a mamáé volt!

Wellington sertésszűzből

Diab Diéta a la Panka sertésszűzből készítette a főfogást a húsvéti ünnepi asztalra, azonban a Wellington akármelyik hétvégi ebéd éke lehet!

Baconös csirkemell őzgerinc formában

Gódor Panka (Diab diéta a la Panka) ezúttal egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető csirkereceptet hozott. A végeredmény: látványos, finom ebéd!

Zsebes karaj

Diab Diéta a la Panka-receptekben nem csak az a jó, hogy nem járnak sok pepecseléssel, hanem az is, hogy időnként jókat lehet nevetni olvasás közben!

Borsóleves és bulguros hús

Egy könnyű, gyors ebéd menü, ami remekül beilleszthető a diabéteszes étrendbe: zabgaluskás borsóleves és bulgurral készült “rizses hús”.

Rakott burgonya

Cukorbetegeknek nagy mumus a krumpli. Pankáéknál néha belefér a bűnözés, családjának virslivel és gyulaival készíti a rakott burgonyát.

Paradicsomos húsgombóc

Bulgurral, édesen készített paradicsomos húsgombóc Gódor Pankától, ami ugyanolyan finom másnap is, felmelegítve.

Indiai sült zöldség (pakora)

Diab Diéta a la Panka ezúttal távoli tájakra kalauzol minket: indiai sült zöldség recept, kuszkusszal, szilva chutneyval és sok-sok fűszerrel.

Meggyleves, joghurtos-mustáros csirke

A Diab Diéta a la Panka az egyszerű, gyors megoldásokról is szól. Íme egy megúszós ebéd, amihez elég előző nap fél órát a konyhában tölteni.

Lecsó bográcsban

Mindenkinek van elképzelése, milyen a tökéletes lecsó. Lássuk Diab Diéta a la Panka verzióját, tojással, virslivel, bográcsban készítve!

Görög – mexikói – francia menüsor

Nyári íz élmény utazás nélkül: görög gyümölcsleves, mexikói chilis bab és francia almatorta Gódor Pankától, szénhidrátszámolással.

Betyár gombóc nokedlivel

Egy tartalmas ebéd Diab Diéta a la Panka: bakonyi betyár gombóc szénhidrátcsökkentett nokedlivel, szénhidrátszámolással.

Lapcsánka cukkíniből

Nem tiltott a krupli, de ha lehet, miért is ne helyettesíthetnénk. Tejföllel, sajttal a legjobb, akárcsak az eredeti változat.

Hortobágyi húsos palacsinta

A hagyományos íz könnyített kivitelben, egy adagban csak 31 g szénhidrát.

Szaftos csirkecomb

Almával, hagymával sült szaftos csirkecomb, egy gyorsan elkészíthető fogás. Fogyaszd kedvenc köreteddel!

Quiche Lorraine (tönkölyös leveles tésztával)

avagy “Kisloren”, az ügyes csemege, hogy semmi ne vesszen kárba!

Csirkefrikasszé

A csirkével mindig jó dolgok történnek Panka konyhájában. Egy kis szalonna és fehérbor teszi igazán izgalmassá ezt a zöldséges csirkét.

Zöldborsós tokány

Ízletes zöldborsós tokány a la Panka, szénhidrátcsökkentett D-Life D-Max orsó tésztával. Tészta kisokossal bővítve.

Bundázott csirkemell csíkok

Szuper hétvégi fogás a családi kedvenc, bundázott csirkemellcsíkok, salátával, hogy a diabos étrendbe is beleférjen.

Erdélyi rakott káposzta

Gódor Panka “diétás” erdélyi rakott káposztája bulgurral készül, de nem veti meg a zsírt, a szalonnát és a kolbászt.

Zöldséges kacsamell csíkok wokban

Igazi diétás főétel a wokban sült zöldségek kacsamellel… szinte már a “tiltott” kínaira emlékezteti a diabéteszes gyerekeket.

Kókusztejes csirke curry pilau rizzsel

A csirkemell-készítéshez időnként nem árt ihletett állapotban lenni. Gódor Panka az izgalmas curryhez fűszeres rizsreceptet hozott.

diab diéta a la Panka

2008. májusa óta brillírozok a konyhában diétás szakácsként IS. Szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni. 12 éve arra törekszem, hogy se a leánygyermeknek, se a családnak ne a lemondásokról szóljon az étkezés. Nem mondom, hogy mindig, minden elsőre pont olyan lett, amilyennek terveztem, de a kísérleti időszakban még volt kutyánk, aki válogatás nélkül, mindent IS megevett. Hiszem, hogy a diétás konyhában nincs lehetetlen (max. elsőre ehetetlen… 😜) Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy a diabosoknak készült ételek, nem, hogy ugyanolyan finomak, mint cukros, lisztes társaik, hanem sok esetben sokkal finomabbak. De attól még ez így van!

Sokan, sokszor, sokfélét ettek nálunk az elmúlt évtizedben (természetesen a vendégeknek sem főzök külön, aki itt eszik, az diétás menüt kap, amit nem tudnak, az nem fáj alapon), de még sose volt semmire panasz. Főzni, – csak úgy, mint mosni, vasalni, takarítani, mosogatni… – alapjában véve értelmetlen dolog. 😉 Dolgozik vele órákig az ember, hogy aztán 20 perc alatt az egészet felfalja a család… (és a mindeközben felhalmozott mosatlan edényről már ne is beszéljünk…) DE… Beülhetnénk bárhová reggelizni, ebédelni, vacsorázni, kiszolgálhatnak, körbe ugrálhatnak, és elfelejthetném a mosogatást, mégis az érzés, amikor nézem, hogy tűnik el a főztöm a tányérról, és a gyerekeim azt mondják, hogy Anya, senki nem tud úgy főzni, mint Te… az az érzés MEGFIZETHETETLEN!

Ezentúl hetente találkozhattok velem, és egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető, a diab diétába beilleszthető receptemmel itt az oldalon.

Nem vagyok dietetikus! A 12 év alatt – nekünk bevált – recepteket osztom meg veletek. De a leírt összetevők nem képezik a szentírás részét, variáljátok, kedvetek szerint, vigyétek bele a saját kreativitásotokat! 😉

A receptek nem csak diabosoknak szólnak, hanem mindazoknak, akik szeretnének egészségesebb alapanyagokból, finomat enni.

2020. május 2.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!