Hányás, hasmenés gyógyszeres kezelése és a diabétesz

A hányás-hasmenés elsősorban nem a szervezet energiaigényét, hanem a folyadék- és sóháztartását veszélyezteti, ezért a diéta legfontosabb feladata, hogy folyamatosan pótolja a szervezet folyadék- és elektrolitveszteségét.

Mi kerüljön a házipatikába?

Szükség esetén megnyugtató, hogy gyorsan, egy helyen megtalálunk mindent. De mi is legyen benne egy jól összeállított gyógyszeres dobozban?

Köhögés gyógyszeres kezelése

A köhögés soha nem normális állapot, annak mindig oka van, amit fel kell deríteni: ez lehet banális ok, mint a megfázás, de állhat komolyabb betegség is a háttérben.

Lázcsillapítók és a diabétesz

Diabétesz esetében a fertőzés és a láz felboríthatja az anyagcsere egyensúlyát, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A fertőzés hatására csökken az inzulin-érzékenység, emelkedik a vércukorszint.

Immunerősítés gyógyszerekkel

Erősítsük immunrendszerünket probiotikumokkal, C és D-vitaminnal, multivitaminnal és sok zöldséggel, gyümölccsel, szabadban töltött idővel!

Nátha gyógyszeres kezelése

A kisgyermekek leggyakoribb megbetegedése a nátha. A náthát vírus okozza ennek kezelésére gyógyszer nem áll rendelkezésre, de a tüneteket enyhíthetjük.

Húgyúti és egyéb női bajok gyógyszeres kezelése – diabétesz esetén

Cikkükben arról olvashatsz, hogyan kerülhető el, és hogyan kezelhető a húgyúti fertőzés? Mit tegyünk, ha hüvelyfertőzésünk van? Mit tehetünk az egészséges hüvelyflóránkért?

Menstruációs fájdalom gyógyszeres enyhítése

A hölgyek többségének vannak kellemetlen tünetei a menstruáció kapcsán. Enyhíthetők a panaszok, de előfordulhat, hogy orvosi konzultációra van szükség!

Napozásra felkészülni! Napégés megelőzésére

A bőr barnaságát, de a leégést is az UVB sugarak okozzák. Az SPF (Sun Protection Factor) rövidítés, az UVB fényvédő faktorra utal. A szám azt jelenti, hogy hányszor több időt tölthetünk a napon leégés nélkül a naptej használatával.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!