A CSPM magazin következő számában a drasztikusan megemelkedett konyhai kiadásokról fogok írni, pontosabban ötletelek arról, hogy hogyan spóroljunk az étkezésen lemondások nélkül. Na meg arról is, hogy mit csináljunk a maradékokkal. Ennek fényében, már a mai recept is inkább hétfő reggel, mint szombat dél, mert, amikor a hétvége után arra ébredsz, hogy m-a-r-a-d-é-k rántott hús van a hűtőben, akkor rájössz, ha azt meg lehet unni, akkor a világvége sincs már olyan messze… Na, de a vészmadár nem ehető, vagy ha mégis, tuti megfekszi a gyomrunkat, koncentráljunk inkább a bundásra.

Számtalan lehetőség van, arra, hogy a rántott hús mindig friss legyen. Például, ha előre vagy okos, akkor a legegyszerűbb, hogy bepanírozod, és csak annyit sütsz ki, amennyit megesztek. Amikor utólag vagy az, akkor marad a mikró, és elmorzsolsz felette egy könnycseppet, hogy ez biza nem töltött káposzta… Van számos praktika az újra melegítésre, de én másnap inkább már eszem hidegen, kivéve, ha úgy ébredek, hogy kell a francnak a tegnapi rántott hús. Akkor jön a tejföl vagy a besamel.
Hozzávalók
- maradék rántott hús (nem csontos)
- tejföl
- só, őrölt bors, fokhagyma ízlés szerint
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés
Mennyiségeket nem írok, mert tudomisén kinél mennyi maradt, de aki kirántotta a húst úgy, hogy az nem maradt nyers, és nem lett cipőtalp tutibiztos megoldja.
Húst 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Tojást felverjük álmából, és elmondatjuk vele a szorzótáblát. Ha nem beszél, mehet a tejfölbe a fűszerekkel együtt.
Húst tepsibe tesszük, a tojásos tejfölös izével nyakon borítjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Asztalhoz ülve jó étvágyat kívánunk, és nem ragozzuk miként készült, csak csendben bezsebeljük a vállveregetéseket a ‘de jó végre nem rántotthús’ felkiáltások közepette.
Aki szereti a besamelt turbózhat a tejfölön, én olyankor a tojást kihagyom. A bacon kockák opciósak, pont maradt az is a hétvégi rántottából, és gondoltam, ha már lúd, legyen kövér lúd… inkább vesszen kárba, mint menjen pocsékba.

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!