A CSPM magazin következő számában a drasztikusan megemelkedett konyhai kiadásokról fogok írni, pontosabban ötletelek arról, hogy hogyan spóroljunk az étkezésen lemondások nélkül. Na meg arról is, hogy mit csináljunk a maradékokkal. Ennek fényében, már a mai recept is inkább hétfő reggel, mint szombat dél, mert, amikor a hétvége után arra ébredsz, hogy m-a-r-a-d-é-k rántott hús van a hűtőben, akkor rájössz, ha azt meg lehet unni, akkor a világvége sincs már olyan messze… Na, de a vészmadár nem ehető, vagy ha mégis, tuti megfekszi a gyomrunkat, koncentráljunk inkább a bundásra.

Számtalan lehetőség van, arra, hogy a rántott hús mindig friss legyen. Például, ha előre vagy okos, akkor a legegyszerűbb, hogy bepanírozod, és csak annyit sütsz ki, amennyit megesztek. Amikor utólag vagy az, akkor marad a mikró, és elmorzsolsz felette egy könnycseppet, hogy ez biza nem töltött káposzta… Van számos praktika az újra melegítésre, de én másnap inkább már eszem hidegen, kivéve, ha úgy ébredek, hogy kell a francnak a tegnapi rántott hús. Akkor jön a tejföl vagy a besamel.

Hozzávalók

  • maradék rántott hús (nem csontos)
  • tejföl
  • só, őrölt bors, fokhagyma ízlés szerint
  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

Mennyiségeket nem írok, mert tudomisén kinél mennyi maradt, de aki kirántotta a húst úgy, hogy az nem maradt nyers, és nem lett cipőtalp tutibiztos megoldja.
Húst 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Tojást felverjük álmából, és elmondatjuk vele a szorzótáblát. Ha nem beszél, mehet a tejfölbe a fűszerekkel együtt.
Húst tepsibe tesszük, a tojásos tejfölös izével nyakon borítjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Asztalhoz ülve jó étvágyat kívánunk, és nem ragozzuk miként készült, csak csendben bezsebeljük a vállveregetéseket a ‘de jó végre nem rántotthús’ felkiáltások közepette.

Aki szereti a besamelt turbózhat a tejfölön, én olyankor a tojást kihagyom. A bacon kockák opciósak, pont maradt az is a hétvégi rántottából, és gondoltam, ha már lúd, legyen kövér lúd… inkább vesszen kárba, mint menjen pocsékba.

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!