Cukorbeteg gyerekek közösségi fogadását segítő pedagógusképzés

A Bókay Gyermekklinika Diabetes osztályának szakembereivel közösen tartott gyakorlati szemléletű, ingyenes pedagógusképzés a cukorbeteg gyermekek óvodai és iskolai fogadására, ellátására készít fel.

Költsége: ingyenes a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatásával. A képzés beszámíttatható a pedagógusok kötelező továbbképzésébe, sikeres elvégzéséről igazolást állítunk ki, de a Köznevelési törvény 62. §-ra szerinti képzést az Oktatási Hivatal szervezi.

Időpont

2024. április 24., szerda, 9.00 - 14.00 óra (Minimum évi négy alkalommal hirdetjük meg a képzést.)

Helyszín

SE Gyermekgyógyászati Klinikák Bókay utcai részleg, Diabetes Osztály könyvtára (Cím: Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 53., Klinikák metróállomástól 2 perce)

Kiket várunk?

Minden olyan intézményvezető, kisgyermek-nevelő, óvodapedagógus, pedagógus, dadus néni és pedagógiai asszisztens részt vehet a képzésen, akinek bölcsődéjébe, óvodájába vagy iskolájába cukorbeteg gyermek jelentkezett, illetve jár.
FONTOS! A szülők, nagyszülők stb. nem vehetnek részt a képzésen, számukra a Szurikáta Alapítvány edukációs napjait és klubeseményeit ajánljuk.

Jelentkezem Kérem a könyvet

Videó

Program

  1. Alapismeretek a gyermekkori cukorbetegségről: gyermek és időskori cukorbetegség megkülönböztetése, 1-es típusú diabétesz tünetei, vércukorértékek (alacsony vércukor felismerése és kezelése, magas vércukor kezelése), inzulinfajták, diabétesz és a mozgás
  2. A vércukormérés és inzulinbeadás eszközei: vércukormérés hagyományos eszközei, szenzor, inzulinkezelés pennel és pumpával
  3. A diabéteszes diéta: kerülendő ételek, gyors és lassú szénhidrátok, szénhidrátszámolás
  4. Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában: gyakorlati tudnivalók, a gyermek ellátása a mindennapokban, jogok, kötelezettségek és felelősség kérdése

A pedagógusképzés tananyaga megjelent egy száz oldalas, gyönyörűen illusztrált könyv formájában. A kötetben a diabéteszkezelés ismertetése mellett táblázatok és szemléletes ábrák segítik a cukorbetegséggel kapcsolatos tudnivalók rendszerezését, a gyerekek ellátásának lépéseit.

Az oktatáson résztvevők ajándékba kapják a Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában kötetet. Akkor is hozzá tudnak jutni pedagógusként a könyvhöz, ha a képzésen nem vesznek részt.  részletes információ és a könyv megrendeléséhez szükséges űrlapot itt találja:

Kérem a könyvet

Előadóink

A programról mondták

Támogatóink

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!