Értékteremtő Közösségekért díj

A Szurikáta Alapítványban végzett munkánk eredménye mindig kézzelfogható: közbenjárásunkkal sikerül megoldani a diabéteszes gyermekek fogadásával, ellátásával kapcsolatos iskolai problémákat; Diabétesz Tanodánkról tudással felvértezve, magabiztosan állnak fel a pedagógusok; a Szurikáta foglalkozásokon és rendezvényeinken mosollyal jeleznek vissza a résztvevők. A szülőktől, pedagógusoktól folyamatosan kapjuk a pozitív visszajelzéseket, hogy tevékenységünk segíti őket a mindennapok kihívásaival szembenézni.

2023. február 3-án a Miniszterelnökség is elismerte munkánk jelentőségét, és a civil szervezeti kategóriában az Értékteremtő Közösségekért díjat a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért szakértői, önkéntesei és segítői számára adományozták a diabéteszes gyerekekért és családjaikért kilenc éve folytatott munkájukért. Az elismerést Dr. Panyi Miklós államtitkár úrtól Kocsisné Gál Csilla, alapítványunk kuratóriumi elnöke vette át, aki hangsúlyozta, hogy érintettként nem tudott elmenni a diabéteszes közösséget érintő diszkrimináció mellett, ehhez keresett maga mellé olyan szövetségeseket és önkénteseket, akikkel megoldásokat tudnak nyújtani a diabéteszesek nehézségeire.

A Szurikáta Foglalkozás elismerései

A Szurikáta Alapítvány indulásakor az 1-es típusú diabéteszes gyermekek integrációját tűzte ki célul. A cukorbeteg gyermekek be- és visszafogadását segítő élményterápiás érzékenyítő programunk, a Szurikáta Foglalkozás már közel 100 óvodába és iskolába jutott el, és több rangos szakmai díjban részesült.

2020-ban az Edisonplatform EDISON100 kezdeményezés Egészség kategóriájának fődíjasa,
2018-ban a bécsi székhelyű, társadalmi innovációs Sozial Marie Díj szakmai zsűri díjas és magyar közönségdíjas projektje,
2017-ben az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének NEKEM SZÓL! Egészségértés Díj bronz fokozatú díját nyerte el a foglalkozás.

Működésünk alapja az önként vállalt társadalmi munka

A Szurikáta Alapítvány sokrétű tevékenysége nem jöhetne létre a szervezetet önkéntes munkájával, pro bono felajánlással támogató egészségügyi szakértők, szakmai segítők, valamint egyetemista és középiskolás önkéntesek nélkül. Büszkék vagyunk a Szurikáta-kolóniára, akik szabadidejükben, elhivatottan segítik a diabéteszes gyermekek és családjuk mindennapjait. 2018-ban Kocsisné Gál Csilla, alapítványunk vezetője megkapta a Pro Voluntarius díjat az önkéntes munkája, a közjóért tett szolgálata, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő teljesítményének elismeréseként.

Csatlakozom, önkéntes leszek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!