Tisztelgés Banting és a 100 éves inzulin előtt

Bemutattuk Dr. Körner Anna könyvét, a 100 éves az inzulint, és a Diabétesz Világnapon felavattuk Sir Frederick Banting emléktábláját a Bókay János utcában.

Petőfitt podcast Kocsisné Gál Csillával, alapítványunk vezetőjével

A Petőfi Rádió Petőfitt műsorának volt vendége alapítványunk vezetője, Kocsisné Gál Csilla, aki a gyerekkori cukorbetegségről beszélt.

Kolodko szurikáta szobra a diabéteszes gyermekekért, gyermekeknek

A diabétesz korai felismerésére és az inzulin felfedezésnek századik évfordulójára is felhívja a figyelmet Kolodko Mihály új szobra a Bókay Gyermekklinika előtt.

Figyelem a jeleket! Ha a gyerek sokat pisil és iszik, farkasétvágy mellett fogy…

Ha a gyerek sokat pisil, sokat iszik, farkasétvágy mellett fogy… Nem várok holnapig! Gyermekkori cukorbetegség állhat a háttérben…

Varázspálca díj pedagógusoknak

Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség-elismerés azoknak a pedagógusoknak akik példaértékűen fogadják a diabéteszes gyermekeket.

Közösséget teremtenek

Beszélgetés a Tűvel – mást kézimunkakör és az Apaklub vezetőivel, Szakmáry Erika és András Szurikáta-önkéntesekkel.

Vége a cukorbeteg gyerekek kirekesztésének

A cukorbeteg gyerekek nagyon ügyesek, de szükségük van a nap nagy részét velük töltő pedagógusok segítségére.

Cukorbeteg a gyermek? Van segítség!

A nyolcéves Matyiról kiscsoportos korában derült ki, hogy cukorbeteg. Szerinte neki nincs is semmi baja.

Szurikáta Szenzor és Pumpa Edukációs Nap

A folyamatos cukormérő szenzorok és inzulinpumpák előnyeiről és helyes használatukról tartott edukációs napot a Szurikáta Alapítvány, bemutatva az új Guardian szenzort és a Minimed 780G inzulinpumpát.

Jogszabályi változások az iskolákban, óvodákban

A Diabetes lap számára összefoglaltuk a köznevelési törvény változásának lényegi pontjait és a közétkeztetés aktuális szabályait.

Film- és könyvbemutató a debreceni Gyermekdiabétesz Kongresszuson

Egy film- és egy könyvbemutatóval készült a Szurikáta Alapítvány a debreceni Gyermekdiabétesz Kongresszusra, ahol Kocsisné Gál Csilla beszélt a „Nem vagytok egyedül!” kórházlátogató országos programról is.

Találkozzunk a Szurikáta-irodában!

A Szurikáta Alapítvány Bókay utcai irodája tartalmas programokkal várja azokat az 1-es típusú diabéteszes gyermekeket, akik a sorstársak között barátokra szeretnének lelni, valamint szüleiket tematikus klubokba, személyes tanácsadásra.

2021-es beszámoló a Diabetes Juniorban

A Szurikáta Alapítvány 2021-ben is elkötelezetten segítette a diabéteszes gyermekeket és családjukat: folytatódott a pedagógusképzésünk és érzékenyítő gyerekfoglalkozásunk, könyvet adtunk ki az iskolai, óvodai diabéteszkezelésről, klubokat indítottunk.

MedTech a Szurikáta Alapítványról

Ismerje meg Csillát, a diabéteszes gyermekek és családjuk támogatásával foglalkozó anyukát. Csilla életét örökre megváltoztatta egy, a lánya óvodájából érkezett telefonhívás.

Félelem helyett tudás, tévhitek helyett információk

10+1 kérdés és válasz a cukorbeteg gyermeket nevelő pedagógusoknak, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és kapaszkodókat adjunk.

Diabéteszes gyermekek a köznevelésben II.

A Bárcziumon megjelent cikkben összefoglalva olvasható, milyen feladatokkal jár egy cukorbeteg gyermek fogadása, és a Szurikáta Alapítvány hogyan tud segíteni a felkészülésben.

Diabétesszel élő gyermekek a köznevelésben I.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatói oldalán megjelent cikkben a Szurikáta Alapítvány elnöke összefoglalja és értelmezi a Köznevelési törvény változásának lényegi pontjait.

5 éves lett a Szurikáta Alapítvány

Bemutatjuk a Szurikáta Alapítvány történetét és szerteágazó tevékenységét, amivel megkönnyítjük a diabéteszes gyerekek mindennapjait.

Te is lehetsz cukorbeteg!

A Szurikáta Alapítvány az iskolás korosztály számára készített plakáttal folytatja „A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!” információs kampányát az 1-es típusú diabétesz korai felismeréséért.

Nem biztos, hogy felfázás… A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!

Sokan nem is gondolnának arra, hogy amikor a gyermek éjszaka felkel és sokat jár vécére, akkor nem biztos, hogy felfázásról, hanem elképzelhető, hogy cukorbetegségről van szó.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!