Idén is díjjazzuk a Varázspálcás pedagógusokat!

A diabéteszes gyermekek szülei jelölhetik a pedagógusokat, gyermekintézményeket a Varázspálca díjra. Díjátadó ünnepség: május 11-én.

Szurikáta Családi Nap

Találkozzunk október 14-én egy fesztiválhangulatú rendezvényen! Szakmai előadásokkal, kiállítókkal, kóstolókkal és vidám gyermekprogramokkal várjuk a diabéteszes gyerekeket, családjukat, pedagógusaikat és a szakellátókat.

Bepisilt? Gondolj a cukorbetegségre! Mérj vércukrot!

Alapítványunk online kampányt indított, hogy kisfilmjeink segítségével a szülők felismerjék a cukorbetegség első jeleit, és azonnal orvoshoz forduljanak.

Izgalmas nyári kalandok, tanévkezdés újult erővel

Miközben SzuriKata európai adománygyűjtő körúton volt, a Szurikáta Alapítvány önkéntes segítői a zánkai Erzsébet-tábor diabos programjait tervezték.

„Minden gyermeknek joga van szárnyalni” – interjú Kocsisné Gál Csillával

Interjú a gyermekkori cukorbetegségről, a cukorbetegekkel foglalkozó pedagógusok munkájáról és a Varázspálca díjról.

Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség 2023

A Varázspálca díjat május 14-én adjuk át a diabéteszes gyermekeket példaértékűen ellátó pedagógusoknak és gyermekintézményeknek.

Tisztelgés Banting és a 100 éves inzulin előtt

Bemutattuk Dr. Körner Anna könyvét, a 100 éves az inzulint, és a Diabétesz Világnapon felavattuk Sir Frederick Banting emléktábláját a Bókay János utcában.

Petőfitt podcast Kocsisné Gál Csillával, alapítványunk vezetőjével

A Petőfi Rádió Petőfitt műsorának volt vendége alapítványunk vezetője, Kocsisné Gál Csilla, aki a gyerekkori cukorbetegségről beszélt.

Kolodko szurikáta szobra a diabéteszes gyermekekért, gyermekeknek

A diabétesz korai felismerésére és az inzulin felfedezésnek századik évfordulójára is felhívja a figyelmet Kolodko Mihály új szobra a Bókay Gyermekklinika előtt.

Figyelem a jeleket! Ha a gyerek sokat pisil és iszik, farkasétvágy mellett fogy…

Ha a gyerek sokat pisil, sokat iszik, farkasétvágy mellett fogy… Nem várok holnapig! Gyermekkori cukorbetegség állhat a háttérben…

Összefoglaló a 2022-es Varázspálca díjasokról

Varázspálca díjjal köszöntük meg az 1-es típusú diabéteszes gyerekeket ellátó pedagógusok, gyermekintézmények munkáját.

Közösséget teremtenek

Beszélgetés a Tűvel – mást kézimunkakör és az Apaklub vezetőivel, Szakmáry Erika és András Szurikáta-önkéntesekkel.

Vége a cukorbeteg gyerekek kirekesztésének

A cukorbeteg gyerekek nagyon ügyesek, de szükségük van a nap nagy részét velük töltő pedagógusok segítségére.

Cukorbeteg a gyermek? Van segítség!

A nyolcéves Matyiról kiscsoportos korában derült ki, hogy cukorbeteg. Szerinte neki nincs is semmi baja.

Szurikáta Szenzor és Pumpa Edukációs Nap

A folyamatos cukormérő szenzorok és inzulinpumpák előnyeiről és helyes használatukról tartott edukációs napot a Szurikáta Alapítvány, bemutatva az új Guardian szenzort és a Minimed 780G inzulinpumpát.

Jogszabályi változások az iskolákban, óvodákban

A Diabetes lap számára összefoglaltuk a köznevelési törvény változásának lényegi pontjait és a közétkeztetés aktuális szabályait.

Film- és könyvbemutató a debreceni Gyermekdiabétesz Kongresszuson

Egy film- és egy könyvbemutatóval készült a Szurikáta Alapítvány a debreceni Gyermekdiabétesz Kongresszusra, ahol Kocsisné Gál Csilla beszélt a „Nem vagytok egyedül!” kórházlátogató országos programról is.

2021-es beszámoló a Diabetes Juniorban

A Szurikáta Alapítvány 2021-ben is elkötelezetten segítette a diabéteszes gyermekeket és családjukat: folytatódott a pedagógusképzésünk és érzékenyítő gyerekfoglalkozásunk, könyvet adtunk ki az iskolai, óvodai diabéteszkezelésről, klubokat indítottunk.

MedTech a Szurikáta Alapítványról

Ismerje meg Csillát, a diabéteszes gyermekek és családjuk támogatásával foglalkozó anyukát. Csilla életét örökre megváltoztatta egy, a lánya óvodájából érkezett telefonhívás.

Félelem helyett tudás, tévhitek helyett információk

10+1 kérdés és válasz a cukorbeteg gyermeket nevelő pedagógusoknak, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és kapaszkodókat adjunk.

Diabéteszes gyermekek a köznevelésben II.

A Bárcziumon megjelent cikkben összefoglalva olvasható, milyen feladatokkal jár egy cukorbeteg gyermek fogadása, és a Szurikáta Alapítvány hogyan tud segíteni a felkészülésben.

Diabétesszel élő gyermekek a köznevelésben I.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatói oldalán megjelent cikkben a Szurikáta Alapítvány elnöke összefoglalja és értelmezi a Köznevelési törvény változásának lényegi pontjait.

5 éves lett a Szurikáta Alapítvány

Bemutatjuk a Szurikáta Alapítvány történetét és szerteágazó tevékenységét, amivel megkönnyítjük a diabéteszes gyerekek mindennapjait.

Te is lehetsz cukorbeteg!

A Szurikáta Alapítvány az iskolás korosztály számára készített plakáttal folytatja „A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!” információs kampányát az 1-es típusú diabétesz korai felismeréséért.

A hőség vagy kezdődő cukorbetegség okozza a gyerek kínzó szomjúságát?

A nyári kánikulában sokszor fel sem tűnik a szülőknek, hogy gyermekük jóval többet iszik a szokásosnál. A háttérben diabétesz is állhat.

Nem biztos, hogy felfázás… A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!

Sokan nem is gondolnának arra, hogy amikor a gyermek éjszaka felkel és sokat jár vécére, akkor nem biztos, hogy felfázásról, hanem elképzelhető, hogy cukorbetegségről van szó.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!