Világgá mentem, majd jövök

Az ősz továbbra sem a kedvenc évszakom…
Látom, hogy szép, csak nem érzem.
Kicsit bezár most a bazár, amíg összeszedem a gondolataimat, hogy újult erővel vethessem bele magam a karácsonyi halászlébe.
…de, hogy addig se haljatok éhen, szórok azért némi morzsát. (A rizsát meg a hozzávalóknál találjátok.)

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 800 g csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 5 db őszibarack (vagy hozzáadott cukor nélküli konzerv – google a barátunk, ezeket általában online veszem)
  • ½ tk őrölt kurkuma
  • ½ tk őrölt bors
  • 3 dl víz
  • 250 g rizs

Elkészítés

Csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd 3 evőkanál forró olajon nagy lángon mindkét oldalát kifehérítjük. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Idő letelte után alufólia kuka, és a húst készre pirítjuk.

A mártáshoz a hagymát felszeleteljük, és kevés forró olajon elkezdjük lepirítani. Ha nem konzerv a barack, akkor magozzuk, és egy egész kivételével (ő majd a díszítés lesz) vékony szeletekre vágjuk. Aranybarnára karamellizálódott hagymánkhoz hozzáadjuk a barackot, megszórjuk kurkumával és borssal, és nyakonöntjük kb. 300 ml vízzel. Puhára pároljuk, ha kész, még egy kicsit sózzuk, borsozzuk, mielőtt leturmixoljuk.

Amíg a barackunk puhul, addig a rizst pont megfőzzük. 1 ek. olajon rizst pirítjuk, felöntjük 2,5x vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg fel nem szívja a vizet. Akkor tűzről lehúzzuk, és lefedve várja türelemmel a végét. Ha bátrak vagyunk összekeverhetjük egyből a raguval, de én megadtam az esélyt a fújjogásra és a natúr rizsre.

Húsunk is kész lett közben, de a megmaradt árva barackot még gyorsan cikkekre vágjuk, és egy forró, száraz serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk tálalás előtt.

Ch teljes mennyiségben: 268 g
Ch 1 adagban: 67 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!