Világgá mentem, majd jövök
Az ősz továbbra sem a kedvenc évszakom…
Látom, hogy szép, csak nem érzem.
Kicsit bezár most a bazár, amíg összeszedem a gondolataimat, hogy újult erővel vethessem bele magam a karácsonyi halászlébe.
…de, hogy addig se haljatok éhen, szórok azért némi morzsát. (A rizsát meg a hozzávalóknál találjátok.)
Hozzávalók (4 fő részére)
- 800 g csirkemell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 ek olaj
- 5 db őszibarack (vagy hozzáadott cukor nélküli konzerv – google a barátunk, ezeket általában online veszem)
- ½ tk őrölt kurkuma
- ½ tk őrölt bors
- só
- 3 dl víz
- 250 g rizs
Elkészítés
Csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd 3 evőkanál forró olajon nagy lángon mindkét oldalát kifehérítjük. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Idő letelte után alufólia kuka, és a húst készre pirítjuk.
A mártáshoz a hagymát felszeleteljük, és kevés forró olajon elkezdjük lepirítani. Ha nem konzerv a barack, akkor magozzuk, és egy egész kivételével (ő majd a díszítés lesz) vékony szeletekre vágjuk. Aranybarnára karamellizálódott hagymánkhoz hozzáadjuk a barackot, megszórjuk kurkumával és borssal, és nyakonöntjük kb. 300 ml vízzel. Puhára pároljuk, ha kész, még egy kicsit sózzuk, borsozzuk, mielőtt leturmixoljuk.
Amíg a barackunk puhul, addig a rizst pont megfőzzük. 1 ek. olajon rizst pirítjuk, felöntjük 2,5x vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg fel nem szívja a vizet. Akkor tűzről lehúzzuk, és lefedve várja türelemmel a végét. Ha bátrak vagyunk összekeverhetjük egyből a raguval, de én megadtam az esélyt a fújjogásra és a natúr rizsre.
Húsunk is kész lett közben, de a megmaradt árva barackot még gyorsan cikkekre vágjuk, és egy forró, száraz serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk tálalás előtt.
Ch teljes mennyiségben: 268 g
Ch 1 adagban: 67 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!