Az öntapadós cetliket arra találták ki, hogy s̶z̶ő̶k̶e̶ ̶n̶ő̶ ̶k̶e̶v̶é̶s̶b̶é̶ ̶t̶ű̶n̶j̶ö̶n̶ ̶h̶ü̶l̶y̶é̶n̶e̶k̶ ideiglenesen rögzíteni tudj emlékeztetőket a gyenge pontokra. Édesanyám örökérvényű mondatai nagyban befolyásolták életem alakulását, így az „akinek nincs esze, legyen notesze” nálam alap.
Van noteszem. Viszont papíralapú, és szigorúan a konyhapulton tartom, mert ha azt egyszer elhagynám, a Föld megszűnne forogni. Így, amint házon kívül van program, már írom is post-itre a dúit listát, hogy mi a feladat.
Hogy itthon ne maradjon (perszehogy a lista), a biztonság kedvéért ragasztok figyelmeztetést a hűtőre, a kávéfőzőre, az ebédlőasztalra és biztos, ami biztos, még a lépcsőház ajtajára is. Hogyha ezeket a pontokat a reggeli kapkodásban mégis pont elkerülném (kizárt), inkább hagyok további emlékeztetőket a reggeli énemnek a cipősszekrényen és az autó szélvédőjén is.
Furcsa, hogy mindez most hogyan jutott eszembe post-it nélkül… de mindenkit megnyugtatok, a Mama emlékeztetett rá. (Azért a végeredményt, azt ne kezdjétek el ide-oda ragasztgatni a lakásban!)
Hozzávalók
- 6 pohár (400 g-os) natúr joghurt
- 6 csomag (20 g) zselatin por
- 6 csomag különféle színű Bolero italpor
- édesítő kóstolás után, ízlés szerint
Elkészítés
A gumisütit rétegenként készítjük el, először minden réteghez megcsináljuk a zselatint. Két dl hideg vízbe teszed a zselatint, kicsit dagad, utána forráspontig melegíted. Ezt a varázslatot rétegenként (6-szor) végezzük.
Az első réteghez a natúr joghurtot kikeverjük a bolero porral, ízlés szerint ízesítjük édesítővel. Amikor a fent leírt módon elkészített zselatin már csak langyos, folyamatos keverés közben a joghurthoz adjuk. Egy magas falú tepsibe vagy jénaiba borítjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni.
És már csináljuk is a következő réteget… meg a következőt… meg a következőt…és egészen addig meg sem állunk, amíg minden réteg kész nincs.
Ha végeztél, legalább 2 órát hagyd békén a hűtőben tálalás előtt. Csak ragassz rá az ajtóra egy post-itet, hogy el ne felejtsd megenni.
Ch teljes mennyiségben: 155 g
Ch 1 db-ban (48 kockára vágva): 3,3 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!