Az öntapadós cetliket arra találták ki, hogy s̶z̶ő̶k̶e̶ ̶n̶ő̶ ̶k̶e̶v̶é̶s̶b̶é̶ ̶t̶ű̶n̶j̶ö̶n̶ ̶h̶ü̶l̶y̶é̶n̶e̶k̶ ideiglenesen rögzíteni tudj emlékeztetőket a gyenge pontokra. Édesanyám örökérvényű mondatai nagyban befolyásolták életem alakulását, így az „akinek nincs esze, legyen notesze” nálam alap.

Van noteszem. Viszont papíralapú, és szigorúan a konyhapulton tartom, mert ha azt egyszer elhagynám, a Föld megszűnne forogni. Így, amint házon kívül van program, már írom is post-itre a dúit listát, hogy mi a feladat.
Hogy itthon ne maradjon (perszehogy a lista), a biztonság kedvéért ragasztok figyelmeztetést a hűtőre, a kávéfőzőre, az ebédlőasztalra és biztos, ami biztos, még a lépcsőház ajtajára is. Hogyha ezeket a pontokat a reggeli kapkodásban mégis pont elkerülném (kizárt), inkább hagyok további emlékeztetőket a reggeli énemnek a cipősszekrényen és az autó szélvédőjén is.

Furcsa, hogy mindez most hogyan jutott eszembe post-it nélkül… de mindenkit megnyugtatok, a Mama emlékeztetett rá. (Azért a végeredményt, azt ne kezdjétek el ide-oda ragasztgatni a lakásban!)

Hozzávalók

  • 6 pohár (400 g-os) natúr joghurt
  • 6 csomag (20 g) zselatin por
  • 6 csomag különféle színű Bolero italpor
  • édesítő kóstolás után, ízlés szerint

Elkészítés

A gumisütit rétegenként készítjük el, először minden réteghez megcsináljuk a zselatint. Két dl hideg vízbe teszed a zselatint, kicsit dagad, utána forráspontig melegíted. Ezt a varázslatot rétegenként (6-szor) végezzük.

Az első réteghez a natúr joghurtot kikeverjük a bolero porral, ízlés szerint ízesítjük édesítővel. Amikor a fent leírt módon elkészített zselatin már csak langyos, folyamatos keverés közben a joghurthoz adjuk. Egy magas falú tepsibe vagy jénaiba borítjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni.

És már csináljuk is a következő réteget… meg a következőt… meg a következőt…és egészen addig meg sem állunk, amíg minden réteg kész nincs.

Ha végeztél, legalább 2 órát hagyd békén a hűtőben tálalás előtt. Csak ragassz rá az ajtóra egy post-itet, hogy el ne felejtsd megenni.

Ch teljes mennyiségben: 155 g
Ch 1 db-ban (48 kockára vágva): 3,3 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!