Véget ért a nyár, eddig sem volt olcsó a zöldség, most meg pláne, úgyhogy nem hagyunk maradékokat. Ha a sült csirkét unalmas dögnek, vagy éppen csak túl száraznak találod, és ráadásul pont van otthon pár fonnyadt, de még fogyasztásra alkalmas paprikád és paradicsomod, akkor összekötheted gyorsan a kellemest a hasznossal.

Hozzávalók (4 főre)

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg szalonna
  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál dw -50% liszt
  • 2 teáskanál mustár
  • bors

Elkészítés

Lecsóval kezdünk! Valaki rámírt, hogy a paprikát és a paradicsomot meg is kell ám mosni, miért nem onnan kezdem!? Ilyenkor elmorzsolok egy könnycseppet azokért, akiknek képtelenség bármit hiba nélkül leírni, akiket amúgy pont nem érdekel ám, hogy mit csinál a buta tyúk a hülye libából, csak azért vannak itt, hogy keressék a belekötnivalót…

Akkor most az egyszer leírom, hogy tessék mindent – amit kell – megpucolni és megmosni! (…és, reggel, ha felkeltek menjetek el pipikélni, mossatok kezet, meg arcocskát meg fogat is, jó!?) Szóóóval kézmosás után a lecsóval kezdünk!

Paradicsomot és a paprikát MEGMOSSUK, felszeleteljük, vöröshagymát – ha van ellene kifogása, ha nincs –, szintén. A felaprított szalonnát pirítsd meg, a pörcdarabokat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a véhagymát. Mehet hozzá a paradicsom és a paprika, kicsi só, kicsi bors, majd kis lángon időnként megkevergetve hagyd rotyogni 15 percig.

A csirkemellet szeleteld fel, vágj le róla mindent, ami nem tetszik, mielőtt még azt is rám fogod, és öblítsd le, vagy se, ahogy akarod. Sózd meg. Az olajat keverd össze mustárral, borssal, és kend be vele a hússzeleteket. Pihentetheted is a pácban, ha előre vagy okos. (Nálam ez nem jellemző.) Pácolás után forgasd a hússzeleteket lisztbe, és süsd oldalanként két-két percig, amíg a húson pörzsanyag képződik. (Drága Laci bácsi, biztos büszke lenne rám, hogy ragadt rám valami a koszon kívül is ÉTK órán.)

Tepsi kiken kevés zsiradékkal, mehet bele a csirkemell, majd borítsd nyakon a lecsóval. Szórd rá a pörcöt, és mehet is a sütőbe 180°C-on 15 percre.
Itt rizzsel volt, mert most azt ehet épp a gyermek.

Ch teljes mennyiségben: 38 g
Ch 1 adagban (köret nélkül): 9,5 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!