Véget ért a nyár, eddig sem volt olcsó a zöldség, most meg pláne, úgyhogy nem hagyunk maradékokat. Ha a sült csirkét unalmas dögnek, vagy éppen csak túl száraznak találod, és ráadásul pont van otthon pár fonnyadt, de még fogyasztásra alkalmas paprikád és paradicsomod, akkor összekötheted gyorsan a kellemest a hasznossal.
Hozzávalók (4 főre)
- 80 dkg csirkemell
- 10 dkg szalonna
- 4 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál dw -50% liszt
- 2 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés
Lecsóval kezdünk! Valaki rámírt, hogy a paprikát és a paradicsomot meg is kell ám mosni, miért nem onnan kezdem!? Ilyenkor elmorzsolok egy könnycseppet azokért, akiknek képtelenség bármit hiba nélkül leírni, akiket amúgy pont nem érdekel ám, hogy mit csinál a buta tyúk a hülye libából, csak azért vannak itt, hogy keressék a belekötnivalót…
Akkor most az egyszer leírom, hogy tessék mindent – amit kell – megpucolni és megmosni! (…és, reggel, ha felkeltek menjetek el pipikélni, mossatok kezet, meg arcocskát meg fogat is, jó!?) Szóóóval kézmosás után a lecsóval kezdünk!
Paradicsomot és a paprikát MEGMOSSUK, felszeleteljük, vöröshagymát – ha van ellene kifogása, ha nincs –, szintén. A felaprított szalonnát pirítsd meg, a pörcdarabokat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a véhagymát. Mehet hozzá a paradicsom és a paprika, kicsi só, kicsi bors, majd kis lángon időnként megkevergetve hagyd rotyogni 15 percig.
A csirkemellet szeleteld fel, vágj le róla mindent, ami nem tetszik, mielőtt még azt is rám fogod, és öblítsd le, vagy se, ahogy akarod. Sózd meg. Az olajat keverd össze mustárral, borssal, és kend be vele a hússzeleteket. Pihentetheted is a pácban, ha előre vagy okos. (Nálam ez nem jellemző.) Pácolás után forgasd a hússzeleteket lisztbe, és süsd oldalanként két-két percig, amíg a húson pörzsanyag képződik. (Drága Laci bácsi, biztos büszke lenne rám, hogy ragadt rám valami a koszon kívül is ÉTK órán.)
Tepsi kiken kevés zsiradékkal, mehet bele a csirkemell, majd borítsd nyakon a lecsóval. Szórd rá a pörcöt, és mehet is a sütőbe 180°C-on 15 percre.
Itt rizzsel volt, mert most azt ehet épp a gyermek.
Ch teljes mennyiségben: 38 g
Ch 1 adagban (köret nélkül): 9,5 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!