Aki azt gondolta idénre már leléptem, és nincs több recept, az nem volt messze a valóságtól, de tévedett!
Bár momentán mindent, ami ehető a hátam közepére kívánok inkább, mint bele a hasamba, mégis lenne itt egy idei kedvenc karácsonyi apróság, ami a maradékokból a szilveszteri partira gyorsan összedobható, és tuti siker lesz. A rénszarvast és a csillagocskát nyugodtan felejtsétek el – nehogy karácsonyi maradéknak nézzék -, szaggassátok, amivel akarjátok. Ha megsütitek idén, ha nem, hótziher, hogy bekerül a receptgyűjteménybe!

Hozzávalók

  • 40 dkg Dia-Wellness -50% liszt
  • 8 dkg mák
  • 30 dkg hideg, kockázott vaj
  • 4 dkg negyedannyi édesítő
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vanilin zéró
  • 1 citrom reszelt hülyemadár (héja)
  • 1 tojás sárgája
  • 200 g Dia-Wellness Penyigei Szilvalekvár (ebben több szénhidrát van, mint a barackban, de a mákhoz nekem ez finomabb)

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a mákkal (persze, hogy darált mákkal!), az édesítővel, fahéjjal, citromhéjjal, sóval, vanilin zeroval, majd jön az undi rész…elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Folpackba tekerjük és minimum 2 órát hűtőben pihentetjük, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.
Előmelegített sütőben 180°C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük, ha kihűlt szilvalekvárral töltjük.
Ennél van egy még egyszerűbb verzió, ha maradt kariról dw linzer tészta liszted, keverj a leírásban szereplő receptbe 5 dkg mákot, és már meg is vagy!

Ch teljes mennyiségben: 309 g
Ch 1 db-ban (nekem 40 db lett): 7,7 g

Ne felejtsétek el, hogy csak a karácsony múlt el, szeretni továbbra is ér! Kívánok Nektek egészségben, szeretetben gazdag csodás új évet!

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!