Ember tervez, aztán alakul, ahogy alakul… Még jó, hogy tegnap főztem mára, mert így van időm most semmit tenni, és mindezt megírni nektek. Mondjuk már nagyon unom a banánt, pedig még csak pár óra telt el azóta, hogy kivontak a forgalomból. (Kispadra ültettek, c vágányra tettek, nem osztanak lapot, ignorálnak.)
Azt hittem, hogy minden károsat kiiktattam már az életemből, de egy vérszívó csak maradt. Mi más magyarázná a 64,7-es hemoglobinszintet a 120-180 helyett? Szóval szopóka nyalóka (szigorúan vastartalmú), de azonnal a sürgősségire kerültem, ahol mindenféle vizsgálat után kaptam egy takaros kétágyast terasszal (nem, nem tengerre nézős), egy csinos ágyat és egy kedves nővért. (Amíg a pap nem jön, gondolom, nincs nagy baj.) A vaspótlást egyelőre nem rozsdásszöges almával oldották meg, hanem infúzióval a véradáson még gondolkodnak reggelig.
Jó lesz kajáról írni, mert már vacsorát sem kaptam arra való hivatkozással, hogy ki tudja, mi lesz velem holnap. (Ha semmi, akkor legalább hátha éhen halok…) Szóval ma rövid leszek, mint a vonatfütty, és bízom benne, hogy jövő héten már otthonról jelentkezem. (Vagy a MÉH telepről egy jó kis spenót, sóska, spárga trióval.)
Szívás, de tegnap sem voltam húsevő kedvemben, úgyhogy mi más… megint cukkini, csak most kabátban.
Hozzávalók (4 fő részére)
- 4 db cukkini
- só
- 10 dkg dw -50% liszt
- 6 db tojás
- 10 dkg dw zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
Elkészítés
Zsenge, vékonyka salátacukkinit vegyél. Ha ajiba kapsz nagyot, akkor azzal kezded, hogy kibelezed.
Salátacukkinit nem cifrázod, két végét levágod és vékonyan felszeleteled.
Ha belezni kell, marad a karika.
A cukkiniket sózzuk, és 20 percig békénhagyjuk. Idő leteltével a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd a szokásos módon, (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk, és bő, forró, undi-undi olajban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
(Igen lehet sütőben is, de az már csak olyan „szerű”.)
Ch teljes mennyiségben: 100 g
Ch 1 adagban: 25 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!