Ember tervez, aztán alakul, ahogy alakul… Még jó, hogy tegnap főztem mára, mert így van időm most semmit tenni, és mindezt megírni nektek. Mondjuk már nagyon unom a banánt, pedig még csak pár óra telt el azóta, hogy kivontak a forgalomból. (Kispadra ültettek, c vágányra tettek, nem osztanak lapot, ignorálnak.)

Azt hittem, hogy minden károsat kiiktattam már az életemből, de egy vérszívó csak maradt. Mi más magyarázná a 64,7-es hemoglobinszintet a 120-180 helyett? Szóval szopóka nyalóka (szigorúan vastartalmú), de azonnal a sürgősségire kerültem, ahol mindenféle vizsgálat után kaptam egy takaros kétágyast terasszal (nem, nem tengerre nézős), egy csinos ágyat és egy kedves nővért. (Amíg a pap nem jön, gondolom, nincs nagy baj.) A vaspótlást egyelőre nem rozsdásszöges almával oldották meg, hanem infúzióval a véradáson még gondolkodnak reggelig.
Jó lesz kajáról írni, mert már vacsorát sem kaptam arra való hivatkozással, hogy ki tudja, mi lesz velem holnap. (Ha semmi, akkor legalább hátha éhen halok…) Szóval ma rövid leszek, mint a vonatfütty, és bízom benne, hogy jövő héten már otthonról jelentkezem. (Vagy a MÉH telepről egy jó kis spenót, sóska, spárga trióval.)
Szívás, de tegnap sem voltam húsevő kedvemben, úgyhogy mi más… megint cukkini, csak most kabátban.

Hozzávalók (4 fő részére)
- 4 db cukkini
- só
- 10 dkg dw -50% liszt
- 6 db tojás
- 10 dkg dw zsemlemorzsa
- sütéshez olaj

Elkészítés
Zsenge, vékonyka salátacukkinit vegyél. Ha ajiba kapsz nagyot, akkor azzal kezded, hogy kibelezed.
Salátacukkinit nem cifrázod, két végét levágod és vékonyan felszeleteled.
Ha belezni kell, marad a karika.
A cukkiniket sózzuk, és 20 percig békénhagyjuk. Idő leteltével a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd a szokásos módon, (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk, és bő, forró, undi-undi olajban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
(Igen lehet sütőben is, de az már csak olyan „szerű”.)
Ch teljes mennyiségben: 100 g
Ch 1 adagban: 25 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Tejberizs epervelővel
Ezt a 15 perces desszertet bármikor el tudjuk készíteni, mindig az aktuális szezonális gyümölccsel - vagy a mélyhűtőben lapult készletekkel.
Zsebes zsemle
Néha, a változatosság kedvéért, új formát kell adni a gyerekek kedvenc ételeinek. Íme Diab diéta a la Panka megreformált melegszendvics-receptje.
Bácskai krémes
Íme Panka kedvenc süteménye, természetesen cukormentes, diabos változatban, hogy a ballagó lányának is örömet szerezzenek vele.
Tükörtojásos baconos extra szendvics
Vannak olyan napok, amikor nem érdemes cifrázni, mert semmi nem jön össze. Diab diéta a la Panka egy egyszerű és ütős hétvégi reggelit mutat.
Sárgaborsó-főzelék
Mit kezdjünk a húsvétkor megmaradt sonkalével? Diab diéta a la Panka sárgaborsó-főzeléket kreált vele.
Túróval töltött zsemle
A maradék túró és a szikkadt zsemlék új életre kelnek Diab diéta a la Panka jóvoltából. Íme egy finom reggeli vagy tízórai diabosoknak!
Eggs Benedict, igazi angol muffinnal
Diab diéta a la Panka igazi angol muffinnal és hamis hollandi mártással készítette el a tojásos reggelik császárát, az Eggs Benedictet.
Rizses lecsó
A befőttesüvegbe eltett lecsó egész évben felidézi a nyári ízeket. Böjti időszakban szalonna nélkül, rizzsel készül Pankáéknál.
Hortobágyi húsgombóc
A hortobágyi ízeit idézi ez a szaftos húsgombóc, amelyhez a Diab diéta a la Panka galuskát ajánl.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!