Ember tervez, aztán alakul, ahogy alakul… Még jó, hogy tegnap főztem mára, mert így van időm most semmit tenni, és mindezt megírni nektek. Mondjuk már nagyon unom a banánt, pedig még csak pár óra telt el azóta, hogy kivontak a forgalomból. (Kispadra ültettek, c vágányra tettek, nem osztanak lapot, ignorálnak.)

Azt hittem, hogy minden károsat kiiktattam már az életemből, de egy vérszívó csak maradt. Mi más magyarázná a 64,7-es hemoglobinszintet a 120-180 helyett? Szóval szopóka nyalóka (szigorúan vastartalmú), de azonnal a sürgősségire kerültem, ahol mindenféle vizsgálat után kaptam egy takaros kétágyast terasszal (nem, nem tengerre nézős), egy csinos ágyat és egy kedves nővért. (Amíg a pap nem jön, gondolom, nincs nagy baj.) A vaspótlást egyelőre nem rozsdásszöges almával oldották meg, hanem infúzióval a véradáson még gondolkodnak reggelig.

Jó lesz kajáról írni, mert már vacsorát sem kaptam arra való hivatkozással, hogy ki tudja, mi lesz velem holnap. (Ha semmi, akkor legalább hátha éhen halok…) Szóval ma rövid leszek, mint a vonatfütty, és bízom benne, hogy jövő héten már otthonról jelentkezem. (Vagy a MÉH telepről egy jó kis spenót, sóska, spárga trióval.)

Szívás, de tegnap sem voltam húsevő kedvemben, úgyhogy mi más… megint cukkini, csak most kabátban.

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 4 db cukkini
  • 10 dkg dw -50% liszt
  • 6 db tojás
  • 10 dkg dw zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj

Elkészítés

Zsenge, vékonyka salátacukkinit vegyél. Ha ajiba kapsz nagyot, akkor azzal kezded, hogy kibelezed.
Salátacukkinit nem cifrázod, két végét levágod és vékonyan felszeleteled.
Ha belezni kell, marad a karika.
A cukkiniket sózzuk, és 20 percig békénhagyjuk. Idő leteltével a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd a szokásos módon, (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk, és bő, forró, undi-undi olajban, pár perc alatt aranybarnára sütjük.

(Igen lehet sütőben is, de az már csak olyan „szerű”.)

Ch teljes mennyiségben: 100 g
Ch 1 adagban: 25 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!