Ez a recept nem lenne, ha tegnap nem megyek kozmetikushoz, ahol eszembe jutott, hogy úristeeen péntek van, és se ebéd, se recept. Érdekes dolog ez, mert amíg eszembe se jut, addig olyan kitérdekel, de amint konstatálom a restanciát, egyből elkezd nyomasztani. Feltettem ‘hát Andi kozmetikusnak a kérdést, hogy mit főzzek ma, de olyat mondjon, amit még nem írtam meg nektek, mert nálunk nem úgy van ám, hogy összedobok egy csirkepörit hétvégére, oszt’ jól van.

Hálistennek Andikáék fura dolgokat esznek, így ma egy nagyon menő recepttel készültem. Hallottatok már olyanról, hogy rizstejszín? Hát eddig én sem, de hazafelé a sparban beszerezhető volt, és leánygyermek is pont ráért a konyhatündérségre, így amíg ment a kever-kavar, addig csinálhattam valami bármi mást.

Hozzávalók (4 főre)

  • 500 g csirkemell
  • 1 csomag (200 g) rizstészta
  • 1 doboz (250 ml) rizstejszín
  • 1 csomag kínai wok zöldség
  • 2 ek vaj
  • 4 dl víz
  • Currys fűszerkeverék

Elkészítés

Húst csíkokra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, kevés olajon pároljuk, majd lepirítjuk.
Zöldséget mindeközben vajon, olajon vagy zsíron pároljuk…?! (Majd mi azt tudjuk!)
Sózzuk, fűszerezzük, félpuhaságnál nyakonöntjük a rizstejszínnel, egyet rottyantunk rajta, felöntjük kb. 4 dl vízzel, és mehet bele a rizstészta. Lefedve készre pároljuk, közben, ha van rá igény, vizet pótolunk még.
Tálalásnál a husit belekeverjük.

Andika, Bogi köszönjük!

Ch teljes mennyiségben: 210 g
Ch 1 adagban: 52,5 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!