Bolognai spagettit készíteni ebédre egyenlő a sikerrel. De van olyan, hogy zöldségnap…Má’ nem szánt szándékkal, csak úgy, amikor épp semmi kedvünk húst enni, de a családdal sem szúrnánk ki annyira, hogy mármegint zöldség. Persze tudom, a tésztát mindenki szereti, azzal nem lehet mellé lőni. De sok benne a szénhidrát, gyorsan eltelít, de rövid idő elteltével újra éhesek leszünk. Szóval ma se hús, se tészta nem lesz.

Bolognai spagetti, ha mondom!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 3 darab cukkini
  • 500 gramm darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0.5 darab zellergumó
  • 2 darab paradicsom
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 1 teáskanál foly. éd.
  • ízlés szerint só
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm parmezán

Elkészítés

Nagy lyukú sajtreszelőn a répát, a fehérrépát és a zellert lereszel, majd kevés olajon megdinsztel az apróra vágott vöröshagymával együtt.
Mehet rá a hús, amit addig párolunk, amíg ki nem fehéredik.
Ha kész, mehet bele az összezúzott fokhagyma és a kockákra vágott paradicsom.
Addig keverget, amíg a paradicsom meg nem fonnyad. Paradicsomlével nyakonöntjük, és mehetnek bele a fűszerek és az édesítő is.
Fedővel letakar, kb. 40 perc alatt készre főz.

Amíg készül, addig essünk neki a cukkininek.
Spirálozva a legjobb, de ne ess kétségbe (és ne keress kifogást), ha nincs hozzá géped, reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn ezt is.
Kevés kókuszzsír palacsinta sütőben felolvaszt, cukkini rádob, ízlés szerint sóz, borsoz, 3 perc alatt készre süt.
Állagra olyan lesz, mint az “al dente” tészta.

És már csak a bolognai szósz meg egy naaaagy halom sajt hiányzik róla a boldogsághoz…

Ch teljes mennyiségben: 65 g
Ch 1 adagban: 16,3 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!