Gódor Panka (Diab diéta a la Panka) egy osztrák sajtos nokedlit hozott nekünk. Ami könnyű, gyors, és nagy az esély rá, hogy minden is van otthon hozzá. Mondjuk, egy kis friss fejes saláta dukál mellé, így azért érdemes elballagni a zöldségeshez!

Hozzávalók (4 adag)

  • 500 g dw -50% liszt
  • 2 tk só
  • 4 db tojás
  • 250 ml tej
  • 300 g ementáli (vagy más karakteres sajt, akár többféle is lehet)

Szóráshoz

  • 3 db vöröshagyma
  • 4 ek vaj

(Bevallom, hogy én nem pirítottam hagymát, mert egyrészt nem annyira bírom a szagát, másrészt bosszant, hogy nem elég, hogy büdös van, sosem sikerül olyan ropogósra sütnöm, amilyet szeretnék… De mindig van itthon bóti dobozos, ami pont tökéletes, és nem kell utána órákig szellőztetni sem.)

Elkészítés

Tojásokat a sóval, a tejjel és a liszttel nagyjából csomómentesre keverjük. 10 percig pihentetjük. Láblógatás közben vizet forralunk(sóval), és a sajtot lereszeljük. S(z)ó nélkül.
Ha mégis a hagymasütés mellett döntünk, alanyokat megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk.

Kipihent tésztánkat lobogó vízbe szaggatjuk, és, ha szerencsénk van, még mielőtt kifutna, észleljük (f)eljövetelüket a víz tetejére, és leszűrjük. Ha nincs, akkor takaríthatunk is, mielőtt nekiállunk a hagymasütésnek…

Vajat serpenyőben olvasztjuk és a hagymakarikákat aranybarnára sütjük.

A forró nokedlit a sajttal egy tűzálló tálba rétegezzük, összekeverjuk, hogy a sajt elolvadjon. Pirított hagymával megszórva tálaljuk.

Ch teljes mennyiségben: 266 g
Ch 1 adagban: 66,5 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!