Nem annyira fotogén, viszont annyiranagyonfinom, hogy kár lenne kihagyni a receptgyűjteményből. 20 évig nem főztem vadast, mert egyszer megpróbáltam, de nem olyan lett, mint amilyen a mamáé volt gyerekkoromban, így nem is erőlködtem. Párszor próbálkoztam itt-ott másét kóstolni, de mindig csalódás volt, mert én AZT az ízt kerestem. Nem, Ő sem marhából csinálta, így természetesen ez is csak hamis, viszont végre pont olyan ízű, mint az övé volt! A zsemlegombóctól most is eltekintettem, mert persze, hogy ma reggel még ebből sült csirke lett volna, csak menet közben meggondoltam magam, így zsemle híján szénhidrátcsökkentett tésztával került az asztalra.

Hozzávalók (4 fő)

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 3 ek olaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • Folyékony édesítő ízlés szerint
  • 2 e.k. mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek dia-wellness -50% liszt
  • fél citrom leve vagy 1 t.k. 10%-os ecet (ez is ízlés szerint, mert én úgy szeretem, ha kellemesen édeskés és savanykás is egyszerre)
  • 2 marhahús leves kocka (magától az ördögtől!)

Elkészítés

Csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk. Lábosba olaj, beledobáljuk a szeleteket, és pár perc alatt mindkét oldalukat kifehérítjük, majd egy tányérra kiszedjük.
A helyére bedobáljuk a megpucolt, karikára vágott sárga- és fehérrépát.
Pár percig sűrűn kevergetjük a nyavajást, majd felengedjük annyi hideg vízzel, hogy a répát ellepje.
Husikát megkérjük, hogy a két leveskocka kíséretében fáradjon vissza a lábosba.
Beletesszük a hagymát is (egészben), babérlevéllel, sóval, borssal fűszerezzük és kis lángon, lefedve pároljuk.
Ha elfőné a levét pótoljuk, úgy, hogy mindig pont ellepje a láboslakókat!
Amikor a répa megpuhult, husikát újra kiköltöztetjük( lehet, hogy a csirke vándormadár?‍️) a tányérra, kidobjuk belőle a hagymát és a babérleveleket is. Azt jó, ha megjegyezzük hogy darabra mennyit tettünk bele az elején, mert elég kellemetlen, ha találkozik a botmixerrel és az ízekre szaggatja… (neeeem nem tapasztalat… mondjuk tuti Te is csak egyszer követed el ezt a hibát, utána egy életre megjegyzed!
Folyékony édesítővel, ecettel/citromlével esetleg sóval utánízesítjük, zsemlegombóccal vagy tésztával tálaljuk.

Ch teljes mennyiség tészta nélkül 62 g
Ch 1 adag tészta nélkül 15,5 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!