KFC csirkemell lesz. Maradhat?
A tökéletes rántott húsnak egyetlen titka van: más csinálja. Úgy a legjobb, ha nekem semmi közöm hozzá addig, amíg le nem ülök ahhoz az asztalhoz, ahol már csak szedni kell. Minden viccnek a fele igaz… de most foglalkozzunk a másik felével.
Több apró titka is akad. A legnagyobb rontási lehetőség, ha nem sózod meg panírozás előtt. Utólag bohóckodni a sószórással már olyan, mint halottnak a puszi. A bunda lehet klasszik, de akár párizsi (nem, nem a húspépkolbászos), pankó, borzas, orly, de tulajdonképpen bármit belekeverhetünk a tojásba vagy a morzsába, amit van bátorságunk utána a család elé letenni az asztalra. Ha nem akarunk osztozkodni az ebéden, javaslom, hogy olyan húst bundázzunk be, amit csak mi szeretünk, vagy olyan magot, zöldfűszert, sajtot szórjunk a bundába, ami elveszi a többiek kedvét tőle.
Ha pedig (kivételesen) mégis jó fejek szeretnétek lenni, akkor felejtsétek el, amit eddig tanultatok a legjobb rántotthúsról, és használjatok liszt helyett kukoricakeményítőt, a morzsa helyett pedig összetört kukoricapelyhet.
Hozzávalók (4 fő részére)
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg kukoricakeményítő
- 15 dkg kukoricapehely
- 2 db tojás
- ízlés szerint só, bors
- olaj
Elkészítés
Húst felcsíkozzuk, sózzuk (rendesen!), borsozzuk.
Kukoricapelyhet aprítógéppel összetörjük, ha olyanod nincs (amúgy mondtam már, hogy szerezd be) tedd egy zacskóba, és ess neki a sodrófával. Ha szerinted esedékes már a konyhabútor cseréje is, akkor bátran, ha nem, akkor elég, ha átgörgeted rajta addig, amíg apró és morzsalékos nem lesz.
Ezután panírozhatod is a húst, csak a liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojás után mehet a kukoricapehelyben hempergés.
Nagyobb serpenyőben forrósítsd meg az olajat, tedd bele a husit, és süsd, ahogy szoktad. Mi (nem fotogén) tökmagolajos, balzsamecetes salátával ettük.
Ch teljes mennyiségben, ha az összes bundának való elfogyott volna: 170 g
Amúgy nem, de kell ekkora mennyiség ahhoz, hogy kényelmesen tudj panírozni.
Ch 1 adagban: kb. 25-30 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!