
KFC csirkemell lesz. Maradhat?
A tökéletes rántott húsnak egyetlen titka van: más csinálja. Úgy a legjobb, ha nekem semmi közöm hozzá addig, amíg le nem ülök ahhoz az asztalhoz, ahol már csak szedni kell. Minden viccnek a fele igaz… de most foglalkozzunk a másik felével.
Több apró titka is akad. A legnagyobb rontási lehetőség, ha nem sózod meg panírozás előtt. Utólag bohóckodni a sószórással már olyan, mint halottnak a puszi. A bunda lehet klasszik, de akár párizsi (nem, nem a húspépkolbászos), pankó, borzas, orly, de tulajdonképpen bármit belekeverhetünk a tojásba vagy a morzsába, amit van bátorságunk utána a család elé letenni az asztalra. Ha nem akarunk osztozkodni az ebéden, javaslom, hogy olyan húst bundázzunk be, amit csak mi szeretünk, vagy olyan magot, zöldfűszert, sajtot szórjunk a bundába, ami elveszi a többiek kedvét tőle.
Ha pedig (kivételesen) mégis jó fejek szeretnétek lenni, akkor felejtsétek el, amit eddig tanultatok a legjobb rántotthúsról, és használjatok liszt helyett kukoricakeményítőt, a morzsa helyett pedig összetört kukoricapelyhet.
Hozzávalók (4 fő részére)
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg kukoricakeményítő
- 15 dkg kukoricapehely
- 2 db tojás
- ízlés szerint só, bors
- olaj
Elkészítés
Húst felcsíkozzuk, sózzuk (rendesen!), borsozzuk.
Kukoricapelyhet aprítógéppel összetörjük, ha olyanod nincs (amúgy mondtam már, hogy szerezd be) tedd egy zacskóba, és ess neki a sodrófával. Ha szerinted esedékes már a konyhabútor cseréje is, akkor bátran, ha nem, akkor elég, ha átgörgeted rajta addig, amíg apró és morzsalékos nem lesz.
Ezután panírozhatod is a húst, csak a liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojás után mehet a kukoricapehelyben hempergés.
Nagyobb serpenyőben forrósítsd meg az olajat, tedd bele a husit, és süsd, ahogy szoktad. Mi (nem fotogén) tökmagolajos, balzsamecetes salátával ettük.
Ch teljes mennyiségben, ha az összes bundának való elfogyott volna: 170 g
Amúgy nem, de kell ekkora mennyiség ahhoz, hogy kényelmesen tudj panírozni.
Ch 1 adagban: kb. 25-30 g

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!