KFC csirkemell lesz. Maradhat?

A tökéletes rántott húsnak egyetlen titka van: más csinálja. Úgy a legjobb, ha nekem semmi közöm hozzá addig, amíg le nem ülök ahhoz az asztalhoz, ahol már csak szedni kell. Minden viccnek a fele igaz… de most foglalkozzunk a másik felével.

Több apró titka is akad. A legnagyobb rontási lehetőség, ha nem sózod meg panírozás előtt. Utólag bohóckodni a sószórással már olyan, mint halottnak a puszi. A bunda lehet klasszik, de akár párizsi (nem, nem a húspépkolbászos), pankó, borzas, orly, de tulajdonképpen bármit belekeverhetünk a tojásba vagy a morzsába, amit van bátorságunk utána a család elé letenni az asztalra. Ha nem akarunk osztozkodni az ebéden, javaslom, hogy olyan húst bundázzunk be, amit csak mi szeretünk, vagy olyan magot, zöldfűszert, sajtot szórjunk a bundába, ami elveszi a többiek kedvét tőle.

Ha pedig (kivételesen) mégis jó fejek szeretnétek lenni, akkor felejtsétek el, amit eddig tanultatok a legjobb rántotthúsról, és használjatok liszt helyett kukoricakeményítőt, a morzsa helyett pedig összetört kukoricapelyhet.

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj

Elkészítés

Húst felcsíkozzuk, sózzuk (rendesen!), borsozzuk.
Kukoricapelyhet aprítógéppel összetörjük, ha olyanod nincs (amúgy mondtam már, hogy szerezd be) tedd egy zacskóba, és ess neki a sodrófával. Ha szerinted esedékes már a konyhabútor cseréje is, akkor bátran, ha nem, akkor elég, ha átgörgeted rajta addig, amíg apró és morzsalékos nem lesz.
Ezután panírozhatod is a húst, csak a liszt helyett használj kukoricakeményítőt, majd a tojás után mehet a kukoricapehelyben hempergés.
Nagyobb serpenyőben forrósítsd meg az olajat, tedd bele a husit, és süsd, ahogy szoktad. Mi (nem fotogén) tökmagolajos, balzsamecetes salátával ettük.

Ch teljes mennyiségben, ha az összes bundának való elfogyott volna: 170 g
Amúgy nem, de kell ekkora mennyiség ahhoz, hogy kényelmesen tudj panírozni.
Ch 1 adagban: kb. 25-30 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!