Végre nyár!

Persze-persze… kábé pont annyian nem örülnek a melegnek, mint amennyien szidták két hete az esős időt. Az időjárás remek tükre annak, mi hogyan vagyunk. Aki jól érzi magát a bőrében, annak tök mindegy, hogy épp süt a nap, vagy esik az eső, aki nem, annak meg így se, úgy se jó. Húszas éveimben időnként elhagyott a lendület, olyankor előszeretettel lapozgattam motivációs könyveket. A „Hogyan öljük meg a férjünket?” volt a kedvencem, de most Dale Carnegie-t idézném inkább, ami végigkísér azóta is hosszú, kalandos életemen át:

Nem az a tény tesz boldoggá, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz – csakis az, hogy mit gondolsz minderről.”

Mondjuk speciel, az bármikor boldoggá tud tenni, amikor szomszédasszony beállít bármi ehetővel, amiről aztán küldi a képanyagot receptestül, pláne júniusban, amikor a mi családunkban minden egyszerre történik, és a legkevésbé van időm újdonságokkal kísérletezni. Mire megjelenik a recept, addigra pont lehűl annyira az idő, hogy legyen kedvetek bekapcsolni a sütőt és összedobni ezt a könnyű vasárnapi reggelit, ami – mielőtt rám sütné bárki, hogy más tollával ékeskedek, újra leírom lasssssan és érthetően – a szomszédból érkezett. 🙂

Hozzávalók (4 adag)

  • 60 dkg cukkini
  • őrölt bors
  • 1 db vöröshagyma v. zöldhagyma
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 25 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 8 dkg dw -50% liszt
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés

Cukkinit durvára reszeljük, megsózzuk, állni hagyjuk. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben egy kb. 24 cm-es sütőformát olajjal kikenünk.
Cukkini levét kinyomkodjuk, és egy keverőtálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és a cukkinihez adjuk. Mehet hozzá a túró (akár feleségül, bánom is én), a tojások, a reszelt sajt harmada, a felkockázott sonka, óvatosan sózzuk, borsozzuk, végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Alaposan összekeverjük, és az előkészített formába öntjük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük, akkor mehet a tetejére a maradék sajt, amit rápirítunk a tetejére.

Ch teljes mennyiségben: 72 g
Ch 1 adagban: 28 g

Csodás nyarat mindenkinek!

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!