Vendégséf a konyhában
Dehogy az enyémben! …még csak az kéne…
Szépen megfőzte otthon, és prezentálta receptestül, hogy megoszthassam veletek.
Nagyon fárasztó napja volt (egész nap követtem bármerre indult), úgyhogy a sört nézzétek el neki. 😂
És amúgy nem csak egy sört ivott…
A sört.
A saját sörét, csak ipari csomagolásban.
Ki lehet Ő?
Tőletek várom a vendégséf nevét kommentben. (A Hoplágeres doboz hátoldalán találjátok.)
Nem, kókusztekercs nem jár érte, és rokonok nem játszhatnak! De egy dedikált sört intézek a nyertesnek. Nem a Hoplágerből, ezt bárki megveheti. A mama kedvencéből!
Hozzávalók
- Végy 2 tálca csikkensz szárnyat.
- Kell még sör és kukazacsi
- …csípős szósz meg zsemlemorzsa.
- Só, bors.

Elkészítés
Minden hozzávalót (a sör és a zsemlemorzsa kivételével) bevágsz a kukazsákba és összerázod.
… a sört a szakácsba beleltöltöd óvatosan…
.. a szószos csirkére ráborítod a zsemlemorzsát és összerázod.
Annyira nem lesz fiszifasza, mintha paníroznád, de 3 perc alatt megvan, és 1 kést kell mosogatni összesen, amivel a csirke dobozát kivágod.
Sütőt 200°C-ra melegítsd elő (légkeverés)
Repülhet is a rácsra, amíg aranybarna nem lesz.
További söröket töltesz a szakácsba, amíg a csirke sül. (Hülyeség, a csirke nem sül, utóbbi emlős, előbbi madár)
Kéksajt mártással, zellerszárral, répával és csipős szósszal tálalod.
Very Amerika, much USA. 😁
Kéksajt mártás hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek tejföl/joghurt
- só
- 20 dkg sajt (valami aromás, kéksajt vagy rokfort)
Ch-t nem számolok, mert a zsemlemorzsa elenyésző, a kukazacsiét meg nem tudom… 🙂

Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!