Sosem teszek újévkor fogadalmat – könnyelmű kijelentéseket pláne – ezért csaķ simán elhatároztam, hogy idén minden héten egyszer főzök valami olyat, amit eddig még soha. Mondjuk nem épp így gondoltam… de ember tervez, aztán játszik azokkal a lapokkal, amit dobott a gép. Valahogy így készült ez a csirkecomb.

Nem tudom mire gondolt a kedves vásárló, amikor ezt behelyezte a kosarába, de biztos magán kívül volt, mert tudata teljében még nem igen fordult elő, hogy nyeles combbal térjen haza. Ennek nincs semmi drámai oka, egyszerűen csak nem szeretem, és kész. (És, amit nem szeretek, az itt nincs is.) Este, amikor kivettem a frigóból még nem tűnt fel a turpisság a dermedt dobozban, reggel viszont kiverte a biztosítékot.

De ha ez van, hát ez van, az eredeti terv ment a levesbe, mert baconbe (ahogy terveztem), csak nem tekerhetem, kicsontozni biztos nem fogom, ahogy rántani se, így szétnéztem mivel tudnám orvosolni a műhibát. Továbbra is utálok vásárolni, így hetente egyszer, tervezetten járok boltba, és akkor is csak ahhoz vásárolok, amit főzni fogok, nem igen dúskáltam minden földi jóban. De ami végül kisült belőle, arra nem volt panasz!

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 8 db csirkecomb
  • 5 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál pirosarany
  • ízlés szerint só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 dl víz
  • Zsír (tepsit kenni)

Elkészítés

Húst besózzuk. Nem túlságosan, nehogy izgatott legyen, pláne, hogy jön még rá a pirosarany. A bőrét nem szedjük le, mert lusták vagyunk, és így sütve, amúgy is ropogós lesz.
Pirosaranyost rávesszük, hogy barátkozzon össze az olajjal majd, kenődjenek rá közös erővel a csirkelábakra. Szépen megkérem őket, hogy fáradjanak be a zsírral kikent tepsibe, körbeszórom az aranyos combokat a szeletelt zöldségekkel, végezetül nyakonborítom az egészet a deci vízzel. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát lefedve sütjük. Az utolsó 10 percben megszabadítjuk a fóliától és saját levével locsolgatva ropogósra pirítjuk.
Itt rizi-bizi volt mellé, de lesz, ami lesz.

Ch teljes mennyiségben: legyen mondjuk 15 g

 

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!