Sosem teszek újévkor fogadalmat – könnyelmű kijelentéseket pláne – ezért csaķ simán elhatároztam, hogy idén minden héten egyszer főzök valami olyat, amit eddig még soha. Mondjuk nem épp így gondoltam… de ember tervez, aztán játszik azokkal a lapokkal, amit dobott a gép. Valahogy így készült ez a csirkecomb.
Nem tudom mire gondolt a kedves vásárló, amikor ezt behelyezte a kosarába, de biztos magán kívül volt, mert tudata teljében még nem igen fordult elő, hogy nyeles combbal térjen haza. Ennek nincs semmi drámai oka, egyszerűen csak nem szeretem, és kész. (És, amit nem szeretek, az itt nincs is.) Este, amikor kivettem a frigóból még nem tűnt fel a turpisság a dermedt dobozban, reggel viszont kiverte a biztosítékot.
De ha ez van, hát ez van, az eredeti terv ment a levesbe, mert baconbe (ahogy terveztem), csak nem tekerhetem, kicsontozni biztos nem fogom, ahogy rántani se, így szétnéztem mivel tudnám orvosolni a műhibát. Továbbra is utálok vásárolni, így hetente egyszer, tervezetten járok boltba, és akkor is csak ahhoz vásárolok, amit főzni fogok, nem igen dúskáltam minden földi jóban. De ami végül kisült belőle, arra nem volt panasz!

Hozzávalók (4 fő részére)
- 8 db csirkecomb
- 5 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál pirosarany
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 dl víz
- Zsír (tepsit kenni)

Elkészítés
Húst besózzuk. Nem túlságosan, nehogy izgatott legyen, pláne, hogy jön még rá a pirosarany. A bőrét nem szedjük le, mert lusták vagyunk, és így sütve, amúgy is ropogós lesz.
Pirosaranyost rávesszük, hogy barátkozzon össze az olajjal majd, kenődjenek rá közös erővel a csirkelábakra. Szépen megkérem őket, hogy fáradjanak be a zsírral kikent tepsibe, körbeszórom az aranyos combokat a szeletelt zöldségekkel, végezetül nyakonborítom az egészet a deci vízzel. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát lefedve sütjük. Az utolsó 10 percben megszabadítjuk a fóliától és saját levével locsolgatva ropogósra pirítjuk.
Itt rizi-bizi volt mellé, de lesz, ami lesz.
Ch teljes mennyiségben: legyen mondjuk 15 g

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!