
Savanyú a szőlő… Meg a káposzta is! A hétvégén olyan hideg nem lesz, hogy nekiálljak kocsonyát főzni, de bevallom, az sem érdekel, ha idén ez már kimarad a repertoárból, csak jöjjön már a tavasz végre! De mivel az időjárás nem kecsegtet rügyfakadással, ezért kihasználom a lehetőséget, és savanyú káposzta lesz és kész. Imádom a káposztát. Enni. …de a penetra szagot, amikor kinyitom a hűtőt, na, azt nem szeretem. Úgyhogy itt káposzta addig van, amíg hideg is, mert, ha megfőtt, akkor szépen kiköltöztetem a spájz ablakba, és csak akkor jöhet be, amikor szemrebbenés nélkül megesszük.
Hozzávalók (8 fő részére)
Káposztához
1,5 kg savanyú káposzta
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt kolbász
só, bors, pirospaprika
300 ml víz
A pörkölthöz
1,5 kg darált sertéshús
1 ek sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g füstölt szalonna
300 ml víz
3 tk pirospaprika
2 tk őrölt kömény
só, bors
2 bögre bulgur
A tetejére
4 ek tejföl
1 ek dia-wellness -50% liszt
1 tk pirospaprika
só

Elkészítés
A zsíron megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát, és a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk a savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, majd 30-40 percig pároljuk.
Amíg a káposztánk rotyog, addig pont van időnk minden másra.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
A pörkölthöz lepirítjuk az aprított hagymát, fokhagymát és az apró kockára vágott szalonnát.
Tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a húst. Fehéredésig folyamatos kevergetés mellett pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel. Alacsony lángon pörköljük 30 percig. Amikor készen van, összekeverjük a bulgurral.
Mindeközben a káposztánk is elkészül, így nincs más dolgunk, mint keríteni egy magas falú tepsit.
Aljára tesszük a káposzta ⅓ részét, rá a hús felét, majd újabb ⅓ rész káposzta következik, majd a hús másik fele, és végül a káposzta.
Tetejét megkenjük a dw liszt, tejföl, pirospaprika és só keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Ch teljes mennyiségben: 474 g
Ch egy adagban: 59,25
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!