Ma egy igen egyszerű, de nagyszerű diétás másodikat hoztam, ami igaz, hogy csak nyomokban hasonlít az eredetihez, mert pont a fő összetevőjét száműztem a diétás verzióhoz.
Sajnos mostanában nagyon ritkán találok tönkölybúza darát, ezért egyszerűen kihagytam és dw -50% liszttel helyettesítettem. A végeredmény tökéletes lett.
Leszámítva azt az apróságot, hogy mikor letettem a férj elé, kérdőn nézett rám-tányérra-rám-tányérra.
Ez mi? Tojásrántotta porcukorral szórva?
Aztán olyannyira összebariztak, hogy másnap is kért olyan “izét”.

Hozzávalók (3 főre)

  • 20 dkg dw -50% liszt
  • 2.5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1 tk negyedannyi
  • 10 dkg mazsola(elhagyható)
  • Sütéshez: 2 ek vaj
  • Tálaláshoz: porcukorhelyettesítő, cukormentes baracklekvár

Tényleg elronthatatlan édes második, ami kb 5 perc előkészítést és max. 5-8 perc állandó felügyelet melletti sütést igényel. És talán ez az egyetlen titka: frissen sütve, melegen tálalva!

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Kézi habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgáját. Beleszórjuk opcionálisan a mazsolát.
A tojásfehérjét negyedannyival kemény habbá verjük. Ha késznek nyilvánítottuk, óvatosan a masszába forgatjuk.
Amikor mindenki az asztalnál ül már, mint a jógyerek, süthetjük is!
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és beleöntjük a tésztát. Addig sütjük, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
Végül villával nagyobb darabokra szaggatjuk, és forrón, porcukorhelyettesítővel és cukormentes lekvárral tálaljuk.

Ch egy adagban (mazsola és lekvár nélkül): 32,6 g
Ch egy adagban (mazsolával, lekvár nélkül): 56,3 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!