Grillezésre fel! Valaki meg tudná mondani esetleg, hogy hétvégén melyik évszak lesz? A jó idő beköszöntével az ember lánya vágyik arra, hogy végre a szabadban süthessen, főzhessen, de az elmúlt hetekben nehéz volt bármit előre tervezni… Menetrend szerint addig jutottam el a grillezéssel, hogy bepácoltam a húst, majd jól megsütöttem bent a sütőben… Na jó, múlt héten egyszer szerencsém volt, a lecsó gyorsabb volt, mint a Pest felől érkező zivatarlánc, így már az asztalnál ülve élvezhettük az aktuális műsort. Az élet arra tanított, hogy ne bosszankodjak olyan dolgokon, amiken nem tudok változtatni. Az időjárás pont ilyen…

Ha reggel arra ébredek, hogy grillezni akartam, de (minden előzetes előrejelzés ellenére) szakad az eső, nem vet szét az ideg. Ha szétvetne, az eső akkor sem állna el, vígan szakadna tovább, csak az én napom lenne elcseszve. Leszámítva azt, hogy a paradicsompalántáimnak lassan úszóhártyája nő, legalább a fű zöld! …és, ha majd egyszer birtokba vehetjük a kertet grillezés céljából, gyönyörködhetünk benne. Addig meg vigasztaljuk magunkat azzal, hogy, ami kint megsült volna, az bent is megfog, így inkább arra koncentrálok, hogy az egész heti főzőcske után, a hétvégére valami megúszós menüvel készüljek. Van szabad fél órád péntek este? Annyi pont elég lesz!

Meggyleves (4 fő részére)

Hozzávalók

  • 1 nagy dobozos tejföl (3,3 dl)
  • 1 e.k fahéj
  • 2 ü. Eko (cukormentes) magozott meggybefőtt Szénhidrát: 6,5g/100 g (lelőhely Auchan)

Elkészítés

A világ legegyszerűbb, leggyorsabb legfinomabb, legelronthatatlanabb meggylevese! Tejfölt levesestálba borít, fahéjat utána küld. Kézi habverővel elkever. Most jön a legnehezebb rész! Üveget felbont. Lével együtt tejfölbe borít, simára kever. Elégedetten hűtőbe tesz, holnapig felé se néz!

Ch teljes mennyiségben: 58,7 g
Ch egy adag: 14,7 g

Joghurtos-mustáros csirkecomb filé

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 1 kg csirkecomb filé
  • Fél csomag mustáros gyorspác
  • 1 nagy poharas görög joghurt
  • 5 ek. olaj

Elkészítés

Csirkecomb filét besózzuk. Mustáros pácsót (akármi is legyen az a páCSó) olajjal, görög joghurttal elkever, majd a keverékkel filéket bekeneget. Éjszakára hűtőbe tesz. Ha szerencséje van, másnap nem esik és mehet a grill rácsra, ha nincs, akkor tepsibe vele! 200 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt, készre süt (kb 1 óra). Az utolsó 10 percre fólia eltávolít, hús megpirul. Itt most épp rizi-bizi volt hozzá (egyetlen számunkra ehető rizs nem a barna, hanem a basmati), de ha összejött volna a kinti sütögetés, tuti, hogy grill zöldség.

Ch(1 adag húsban): 8,25 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!