Cseresznyés galette

Egy szuper vajas-joghurtos tészta, amelyet bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthetünk. Könnyed finomság a nyárra!

Csokis-zabpelyhes keksz

Panka kicsit elmélkedik, majd mutat egy egyszerű, ám nagyszerű kekszet, ami szuper akár buliba rágcsának, akár a mindennapokra kisétkezésnek.

Kelesztés nélküli kakaós csiga

Ahogy Panka ígéri, íme egy “kelesztésmentes, szénhidrátcsökkentett kakaós nyamnyam reggelire, tízóraira vagy uzsonnára”.

Kencék kenyérre

Diab diéta a la Panka megmutatja kedvenc tojásos, padlizsános, májas kencéit kenyérre – amelyet szintén ő süt.

Tortilla chips 3 féle mártogatóssal

Diétás házi tortilla chips Diab diéta a la Pankától, avokádó, salsa és cheddar szósszal. Mennyei sós nassolnivaló, tízóraira, uzsonnára.

Smarni

Elronthatatlan édes második, ami kb 5 perc előkészítést és max. 5-8 perc állandó felügyelet melletti sütést igényel. Egyetlen titka: frissen sütve, melegen tálalva!

Túrós sajtos rúd

Házilag készített sós ropogtatnivaló, ami kisétkezésként is tökéletes. Gódor Panka receptje szerint szénhidrátcsökkentett lisztből készül.

Cukormentes eperlekvár

Cukormentes eperlekvár recept reggelikhez és desszertekhez. Ráadásként fagyasztási tippeket is megoszt velünk Gódor Panka.

Madártej – nem csak cukorbetegeknek

Kis türelem, és mennyei, bársonyos simogatás a jutalom. Egy adagját 14g szénhidráttal számolhatjuk. Kisétkezésnek is kiváló!

Lapcsánka cukkíniből

Nem tiltott a krupli, de ha lehet, miért is ne helyettesíthetnénk. Tejföllel, sajttal a legjobb, akárcsak az eredeti változat.

Quiche Lorraine (tönkölyös leveles tésztával)

avagy “Kisloren”, az ügyes csemege, hogy semmi ne vesszen kárba!

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér

Bundás kenyér extra – sajttal, sonkával töltve, sok-sok zöldséggel és nagy adag szeretettel tálalva. Kiadós reggeli diabéteszeseknek!

Tökéletes tejbegríz

A tejbegrízt minden gyerek szereti – a diabos is. Panka tönköly búzadarával készíti a diabos verziót, és egy adagban 33 gramm szénhidrát van.

Cukormentes granola

A granola az egészséges étrendbe tökéletesen beilleszthető, finom, tápláló és egészséges reggeli. Gódor Panka megosztja a családi receptjét!

English breakfast

English breakfast, babbal, tojással, gombával és szalonnával Gódor Pankától, pontos szénhidrátszámolással. A nyugodt, kényelmes reggelekre…

Császárzsemle

Íme egy Limara-féle császárzsemle recept, melyet a diabéteszes étrendbe is tökéletesen beilleszthetünk. 1 db zsemle / 24g szénhidrát

Húsvéti fonott kalács

Gódor Panka húsvéti fonott kalácsa annyira finom, hogy akár minden nap megennénk reggelire! Egy szelet szénhidráttartalma: 7,2g.

Cukormentes gyömbéres zabkeksz

Egyszerű és népszerű édesség a zabkeksz, amihez talán minden háztartásban van hozzávaló. 1 darab cukormentes kekszben 6g szénhidrát van.

Reggelizz úgy, mint egy király!

Hogy reggelizni KELL, az ugye már nem is kérdés, de milyen a jó reggeli? Egy ideális reggeli napi energiabevitelünk 20-25 százalékát teszi ki.

diab diéta a la Panka

2008. májusa óta brillírozok a konyhában diétás szakácsként IS. Szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni. 12 éve arra törekszem, hogy se a leánygyermeknek, se a családnak ne a lemondásokról szóljon az étkezés. Nem mondom, hogy mindig, minden elsőre pont olyan lett, amilyennek terveztem, de a kísérleti időszakban még volt kutyánk, aki válogatás nélkül, mindent IS megevett. Hiszem, hogy a diétás konyhában nincs lehetetlen (max. elsőre ehetetlen… 😜) Senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy a diabosoknak készült ételek, nem, hogy ugyanolyan finomak, mint cukros, lisztes társaik, hanem sok esetben sokkal finomabbak. De attól még ez így van!

Sokan, sokszor, sokfélét ettek nálunk az elmúlt évtizedben (természetesen a vendégeknek sem főzök külön, aki itt eszik, az diétás menüt kap, amit nem tudnak, az nem fáj alapon), de még sose volt semmire panasz. Főzni, – csak úgy, mint mosni, vasalni, takarítani, mosogatni… – alapjában véve értelmetlen dolog. 😉 Dolgozik vele órákig az ember, hogy aztán 20 perc alatt az egészet felfalja a család… (és a mindeközben felhalmozott mosatlan edényről már ne is beszéljünk…) DE… Beülhetnénk bárhová reggelizni, ebédelni, vacsorázni, kiszolgálhatnak, körbe ugrálhatnak, és elfelejthetném a mosogatást, mégis az érzés, amikor nézem, hogy tűnik el a főztöm a tányérról, és a gyerekeim azt mondják, hogy Anya, senki nem tud úgy főzni, mint Te… az az érzés MEGFIZETHETETLEN!

Ezentúl hetente találkozhattok velem, és egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető, a diab diétába beilleszthető receptemmel itt az oldalon.

Nem vagyok dietetikus! A 12 év alatt – nekünk bevált – recepteket osztom meg veletek. De a leírt összetevők nem képezik a szentírás részét, variáljátok, kedvetek szerint, vigyétek bele a saját kreativitásotokat! 😉

A receptek nem csak diabosoknak szólnak, hanem mindazoknak, akik szeretnének egészségesebb alapanyagokból, finomat enni.

2020. május 2.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!