Megküzdöttem a mai recepttel. Na nem akkor, amikor már nekiláttam, hanem előtte, amíg kitaláltam, hogy mi a fenét főzzek ma. Olyan legyen, ami még nem volt, de gyorsan kész, mert ugye mindig az idő a legkevesebb. Már napok óta foglalkoztatott amúgy a kérdés, de mostanában, mintha nem én tartanám kézben a dolgokat, hanem azok szorongatnának engem (a torkomnál)és rossz szokásommá vált mindent az utolsó(utáni) pillanatra hagyni, mondván, hogy kényszerhelyzetben majd gyorsabban és ügyesebben tudok dönteni. Hát nem!
Reggel 9.00-kor a kiflis kosár pakolászása közben már rendesen éreztem a nyomást, miután(ha nem lenne elég a magam baja) férj korai ebédre érkezést jelzett. Mondtam neki, hogy azért annyira ne siessen, vagy hozzon magával harapnivalót is, mert épp alkotói válságban vagyok. Mintha elfelejtettem volna mostanában nemet mondani, és a sok igen között próbálok életben maradni. Futok, mint kutya a farka után. …hát itt van a kutya elásva! Azt, hogy ki, és miért ásta el a szerencsétlent, nem tudom, de, hogy ma itt kutyát eszünk az már holtbiztos. Bundában, mert a bikinihez már hűvös van.
Hozzávalók (24 darab)
- 24 db koktél virsli
- 1 bögre dw -50% liszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 csipet feketebors (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 csipet negyedannyi
- fél csomag sütőpor
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- étolaj a sütéshez
(A bögre 2,5 dl-es.)
Elkészítés
A szárazanyagokat (liszteket, sütőport, édesítőt, sót, őrölt borsot) tálba borítjuk és összekeverjük. Közepébe mehet a tojás, majd fokozatosan a tej is. Kézi habverővel sima, csomómentes tésztát keverünk belőle, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A virsliket nyársra húzzuk, majd lisztbe forgatjuk. Lerázzuk, hogy épp csak lisztes legyen.
A masszát könnyebbség, ha hosszúkás pohárba töltjük(én nem tettem, de jobb előre okosnak lenni), és úgy mártjuk bele a virslit, hogy teljesen ellepje.
Kis lábosban (sok) olajat forrósítunk, beleállítjuk a pálcikákat és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk.
Tipp: mézes-mustáros mártogatóssal a legfinomabb! (Hozzávalók: méz, mustár, majonéz, só, cayenne bors.)
Ch teljes mennyiségben: 290 g
Ch 1 db-ban: 12 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!