Megküzdöttem a mai recepttel. Na nem akkor, amikor már nekiláttam, hanem előtte, amíg kitaláltam, hogy mi a fenét főzzek ma. Olyan legyen, ami még nem volt, de gyorsan kész, mert ugye mindig az idő a legkevesebb. Már napok óta foglalkoztatott amúgy a kérdés, de mostanában, mintha nem én tartanám kézben a dolgokat, hanem azok szorongatnának engem (a torkomnál)és rossz szokásommá vált mindent az utolsó(utáni) pillanatra hagyni, mondván, hogy kényszerhelyzetben majd gyorsabban és ügyesebben tudok dönteni. Hát nem!

Reggel 9.00-kor a kiflis kosár pakolászása közben már rendesen éreztem a nyomást, miután(ha nem lenne elég a magam baja) férj korai ebédre érkezést jelzett. Mondtam neki, hogy azért annyira ne siessen, vagy hozzon magával harapnivalót is, mert épp alkotói válságban vagyok. Mintha elfelejtettem volna mostanában nemet mondani, és a sok igen között próbálok életben maradni. Futok, mint kutya a farka után. …hát itt van a kutya elásva! Azt, hogy ki, és miért ásta el a szerencsétlent, nem tudom, de, hogy ma itt kutyát eszünk az már holtbiztos. Bundában, mert a bikinihez már hűvös van.

Hozzávalók (24 darab)
- 24 db koktél virsli
- 1 bögre dw -50% liszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 csipet feketebors (őrölt)
- 1 teáskanál só
- 1 csipet negyedannyi
- fél csomag sütőpor
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- étolaj a sütéshez
(A bögre 2,5 dl-es.)

Elkészítés
A szárazanyagokat (liszteket, sütőport, édesítőt, sót, őrölt borsot) tálba borítjuk és összekeverjük. Közepébe mehet a tojás, majd fokozatosan a tej is. Kézi habverővel sima, csomómentes tésztát keverünk belőle, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A virsliket nyársra húzzuk, majd lisztbe forgatjuk. Lerázzuk, hogy épp csak lisztes legyen.
A masszát könnyebbség, ha hosszúkás pohárba töltjük(én nem tettem, de jobb előre okosnak lenni), és úgy mártjuk bele a virslit, hogy teljesen ellepje.
Kis lábosban (sok) olajat forrósítunk, beleállítjuk a pálcikákat és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk.

Tipp: mézes-mustáros mártogatóssal a legfinomabb! (Hozzávalók: méz, mustár, majonéz, só, cayenne bors.)
Ch teljes mennyiségben: 290 g
Ch 1 db-ban: 12 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!