Megküzdöttem a mai recepttel. Na nem akkor, amikor már nekiláttam, hanem előtte, amíg kitaláltam, hogy mi a fenét főzzek ma. Olyan legyen, ami még nem volt, de gyorsan kész, mert ugye mindig az idő a legkevesebb. Már napok óta foglalkoztatott amúgy a kérdés, de mostanában, mintha nem én tartanám kézben a dolgokat, hanem azok szorongatnának engem (a torkomnál)és rossz szokásommá vált mindent az utolsó(utáni) pillanatra hagyni, mondván, hogy kényszerhelyzetben majd gyorsabban és ügyesebben tudok dönteni. Hát nem!

Reggel 9.00-kor a kiflis kosár pakolászása közben már rendesen éreztem a nyomást, miután(ha nem lenne elég a magam baja) férj korai ebédre érkezést jelzett. Mondtam neki, hogy azért annyira ne siessen, vagy hozzon magával harapnivalót is, mert épp alkotói válságban vagyok. Mintha elfelejtettem volna mostanában nemet mondani, és a sok igen között próbálok életben maradni. Futok, mint kutya a farka után. …hát itt van a kutya elásva! Azt, hogy ki, és miért ásta el a szerencsétlent, nem tudom, de, hogy ma itt kutyát eszünk az már holtbiztos. Bundában, mert a bikinihez már hűvös van.

Hozzávalók (24 darab)

  • 24 db koktél virsli
  • 1 bögre dw -50% liszt
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 csipet feketebors (őrölt)
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet negyedannyi
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • étolaj a sütéshez

(A bögre 2,5 dl-es.)

Elkészítés

A szárazanyagokat (liszteket, sütőport, édesítőt, sót, őrölt borsot) tálba borítjuk és összekeverjük. Közepébe mehet a tojás, majd fokozatosan a tej is. Kézi habverővel sima, csomómentes tésztát keverünk belőle, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A virsliket nyársra húzzuk, majd lisztbe forgatjuk. Lerázzuk, hogy épp csak lisztes legyen.
A masszát könnyebbség, ha hosszúkás pohárba töltjük(én nem tettem, de jobb előre okosnak lenni), és úgy mártjuk bele a virslit, hogy teljesen ellepje.
Kis lábosban (sok) olajat forrósítunk, beleállítjuk a pálcikákat és 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk.

Tipp: mézes-mustáros mártogatóssal a legfinomabb! (Hozzávalók: méz, mustár, majonéz, só, cayenne bors.)

Ch teljes mennyiségben: 290 g
Ch 1 db-ban: 12 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!