Szünet is van, hűvös is van, engedjünk meg magunknak időnként egy két lazítós napot. Amikor nem pörgünk, nem rohanunk, amikor a nap nem a görcsről, nem a mindent elintézünkről szól. Csak rólunk. Mert kellenek olyan napok, amikor minden minket szolgál. Amikor ráérünk semmit tenni. Ráérősen felkelni, bekuckózva nézni Hókuszpókot, konstatálni, hogy nincs ebéd,(és ha rajtunk múlik, ma nem is lesz). Igen hallom a kifogásokat, a miért nemeket. Hallom, de igazából nem érdekel. Mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, és, ahogy neki jó. Egy biztos. Előbb vagy utóbb m i n d e n k i megtanulja, hogy az élet leginkább szürke hétköznapokból áll. Monoton, semmitmondó, tartalmatlan napokból. Nem jön senki, és nem történik semmi, amitől varázsütésre ez megváltozna. Nekünk kell megtölteni. Élettel.
A pihenésre nem érünk rá. Értem én. A betegségre tuti rá fogunk! Amikor kizsigereltük magunkat, a szervezetünk egyszer csak azt mondja: köszi, de eddig, és ne tovább. Nem jelzi majd előre jöttét (van, amikor igen, de azzal meg senki nem foglalkozik). Nem kérdezi, ráérsz e mostanában -esetleg- betegnek lenni. Rá fogsz. És akkor majd jön a bárcsak, és nem fog érdekelni sem a mókuskerék, sem a rengeteg tennivaló. Szóval érjetek rá időnként a semmittevésre. Ehhez hoztam ma egy jó kis kései angol reggelit.
Hozzávalók (2 személyre)
- 200 g bébi csiperkegomba
- 4 db tojás
- 1 ek vaj
- 2 szelet (nekünk miféle kenyérből) toast kenyér
- 2 db paradicsom
- 2 szelet húsos szalonna
- 1 db paradicsomos babkonzerv
- 2 grillkolbász (nálunk virsli)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Az angol reggelinél a legfontosabb, hogy minden összetevő melegen kerüljön az asztalra!
Kapcsold be a sütőt és állítsd 220 fokra.
Egy serpenyőben, közepes lángon süsd körbe a kolbászokat. Serpenyőből kivesz, tepsibe betesz. Tedd mellé a (negyedbe/félbe/szeletre) vágott paradicsomokat és told be a sütőbe. Tíz perc után kapcsold le a sütőt, de hagyd benne a tepsit, hogy melegen maradjanak.
Kolbászos serpenyőben olvassz fel egy evőkanálnyi vajat, majd magas lángon kb. 7 percig süsd a gombákat, dobd mellé a két szalonnát is. Amint a gomba megpuhult, a szalonna pedig ropogós, tedd őket a sütőben várakozó ételek mellé.
A babot közepes lángon, folyamatos keverés mellett melegítsd meg.
Közben készítsd el a tükörtojást, óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon, és pirítsd meg a kenyeret.
Amikor minden kész, rendezd el őket 2 tányéron és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal.
Igen, nem éppen kalóriaszegény, de ebédet főznöd aznap már biztos nem kell, estére meg jöhet a saláta! 😉
Ch 1 adagban: 35 g
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!