Már a hét közepén jól látszódott, hogy ez a hétvége nem fog kedvezni annak, aki csak jó időben szeret kirándulni. Például nekem. Nagyon szeretek menni, de csak akkor, ha süt a nap, ha nincs túl hideg (és persze túl meleg se), ha van időm rákészülni, ha kialudtam magam és persze csak akkor, ha reggel épp úgy ébredek, hogy van egyáltalán kedvem.
Pedig nem volt ez mindig így… Igen, néha úgy érzem, hogy átestem a ló túloldalára. Tavaly márciusig szinte minden percem excelbe volt táblázva, percre pontosan tudtam mit fogok csinálni az elkövetkezendő napokban, hetekben, hónapokban. Az is én voltam (nagyon én), mindamellett világ életemben vágytam arra, hogy ne legyen körülöttem minden ennyire kiszámítható. Tudtam, hogy egy kicsit lazulnom kellene, és hagynom kéne, hogy a dolgok csak úgy, tervezetlenül megtörténjenek, de ezen a korlátomon sosem tudtam átlendülni. Szerettem mindig, mindent előre tudni pontosan, de közben persze irigykedve néztem azokat, akik csak úgy éltek bele a világba, akik nem, hogy azt nem tudták, hogy holnap mit csinálnak, de még azt sem, hogy a következő pillanatban.
Aztán jött a #maradjotthon, a jól kiszámítható kiszámíthatatlanságával, korlátozásaival és egyszer csak azt vettem észre, hogy elkezdtem sodródni. Nem tervezni, nem szervezni, nem aggódni, nem idegeskedni amiatt, hogy a dolgok nem úgy vannak, és nem úgy történnek, ahogy SZERINTEM kellene. Már csak a jeles dátumokat írom be előre a naptárba, a többi meg majd lesz valahogy. Hiszen olyan még sose volt, hogy valahogy ne lett volna!
És, ha már úgy alakult, hogy esős hétvégét ígérnek és nem tervezünk sehova se menni, legyen ma egy kelesztésmentes, szénhidrátcsökkentett kakaós nyamnyam reggelire, tízóraira vagy uzsonnára)

Hozzávalók (16 db)
- 250 g liszt (DW -50%-os liszt)
- 250 g túró
- 0,5 dl tej
- 30 g negyedannyi édesítőszer
- 5 ek olvasztott kókuszolaj
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 30 g negyedannyi édesítőszer
- 25 g olvasztott vaj
Kenéshez:
- 25 g olvasztott vaj

Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A vajat megolvasztjuk (nem kell, hogy folyékony legyen), hozzá keverjük az édesítőt, a kakaóport és krémesre keverjük. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (1 cm vastagra), megkenjük egyenletesen a krémmel. Szorosan felcsavarjuk a hosszú oldalán, majd kb 1,5 cm vastag karikákat vágunk belőle. A szeleteket sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk természetesen szigorú távolságtartással, mert most ilyen világot élünk. Végül 15-20 perc alatt készre sütjük a csigulikat.
Ch 1 darabban: 7,2 g
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!