EperszezON

Igen…igen… újra itt az eperszezon! …de mi van akkor, ha a fagyasztóban még mindig lapul a tavalyiból? Hát használjuk ki gyorsan, amíg még annyiba kerül, hogy eszünkben sincs az eltevésre gondolni, és dobjunk össze a maradékból egy csinos kis desszertet!
Ha nincs epred, keress más kifogást, mert fahéjas almával is menő!

Hozzávalók (4 adag)

  • 15 dkg basmati rizs
  • 2 dl víz
  • 5 dl 1,5% tej
  • 2 dkg teavaj
  • 1 ek negyedannyi
  • 1 ek vanília aroma

Epres öntethez

  • 25 dkg fagyasztott eper
  • 1 ek negyedannyi
  • 1 mk fahéj
  • 1 tk citromlé

Elkészítés

Valószínű, hogy ezért sem jár majd a „mislencsillag”, de legalább megveregetheted a vállad, hogy 15 perc alatt ismét nagyot alkottál!
A rizst megmossuk, és a vízbe tesszük fel főni. Ha magába szívta a vizet, akkor (az odakozmálás sincs már messze, de azt nem várjuk meg) nyakon borítjuk inkább a tejjel. Hozzáadjuk a vajat, az édesítőt és a vanília aromát is, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg felszívja a tejet is.
Közben az epret vágjuk bele egy kisebb lábosba. Igen úgy, ahogy van, fagyosan. Szórjunk rá az édesítőt, a fahéjat, és kanalazzuk rá a citromlevet is, és főzzük sűrűre.
Ha minden kész, tetszés szerint tálaljuk! Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Ch teljes mennyiségben: 158 g
Ch 1 adagban: 39,5 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!