Arra gondoltam, hogy múlt héten megsütöttük az alávalót, így feltétlen foglalkoznunk kellene a feltétekkel is. (A kétszersültre is érkezett igénybejelentés, de itt, kenyér még sosem élte túl a szendvics korszakot…) Szóval legyen ma szószos, szmöttyös, amiket rákenhetünk a gyökérkenyerünkre. Ízlések és pofonok, de azért szerintem a kenyér alatta pirítva az igazi! A legfinomabb ugyan volt már, de ismétlés a tudás anyja…

Padlizsánkrém

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 3 ek (nálunk)heinz majonéz
  • 1 ek mustár
  • Só ízlés szerint
  • Őröltbors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 tk. citromlé

Padlizsánt 200°C-on, 30 percet grillezzük. Ha kész, tálba szedjük, folpackkal betekerjük (dunsztoljuk), és úgy hagyjuk, amíg a héja(hülye madár) el nem válik. (Kb, amikor kézzel fogható hőmérsékletű.) Lehámozzuk, villával összetörjük, és mehet is bele minden más. Ha esetleg kevésbé rusztikusan szeretitek, essetek neki a botmixerrel.

Ch teljes mennyiségben: 19 g

Tojáskrém

Hozzávalók (kb 5-6 adag)

  • 8 darab tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csipet só

A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk. belekeverjük a mustárt, a majonézt és a mascarponét. Botmixerrel krémesre keverjük.

Ch. (teljes mennyiségben): 11 g

Csirkemájkrém

Hozzávalók (6-8 adag)

  • 5 darab csirkemáj
  • kacsa vagy libazsír ugyanannyi, amennyi a máj súlya
  • ízlés szerint só

A májról a nem tetsző részeket eltávolítjuk, lemérjük, majd feltesszük lassú tűzön konfitálni ugyanannyi zsírban, mint amennyi a máj súlya. 45 perc után késznek nyilvánítjuk, levesszük a hőforrásról, hagyjuk kissé kihűlni. Az egészet átöntjük a késes robotgépbe, és pépesre daráljuk. Sózzuk ízlés szerint.

Ch teljes mennyiségben: 0 g a zsírt meg nem számoljuk

Itt találjátok Panka kenyér- és zsemlereceptjeit >>>

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!