Húsvét után kardinális kérdés, hogy mi lesz a sonkalével. Legkézenfekvőbb, hogy megy a levesbe…vagy a főzelékbe…vagy betesszük a fagyasztóba mondjuk a soha viszont nem látásig… Kivéve, ha… azzal a lendülettel egyből kiborítjuk, amikor kihűlt benne a sonka. De egy biztos! Bármi is lesz belőle, kell utána valami édes második.
Na ne gondoljuk túl a dolgokat, nézzünk szét a további húsvéti maradékok között, miből gazdálkodhatunk… A készlet kb. olyan, mint a madaras teszkóban a 2 napos bezárás előtt 10 perccel. 3 szikkadt zsemle, tojás, tej…, de pont elég is lesz ennyi a fagyasztóban lapuló túróval.
Amivel nem számoltam, az leánygyermek volt, aki reggel sunyiban megpirított egyet reggelire és jól meg is ette, de megnyugtatott, hogy ő már nem is szereti a túrót, miénk lehet a maradék kettő.
Így nem lett olyan fotogén, mintha egész zsömléket töltöttem volna, de hál’ istennek megenni terveztem, nem nézegetni. (Azért a leírás a hivatalos készítési módját tartalmazza.)

Hozzávalók (4 adag)
- 4 db zsemle
- 400 g túró
- 4 db tojás
- 400 ml tej
- 2 ek negyedannyi édesítő
- 1 tk vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héja (nem a madár)
- 2 ek mazsola (elhagyható)
- 2 ek tejföl

Elkészítés
Zsemlék (zsömlék, kinek hogy…) tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy kb. 1 cm vastag maradjon a héja.
A zsemle belét apró darabokra tépkedjük.
A túróhoz mehet 1 evőkanál édesítő, 2 egész tojás, a reszelt citrom héja, a tejföl, a vanília aroma, a zsemlék belseje és az opciós mazsola.
Alaposan elkeverjük.
A maradék édesítőt és a 2 tojást felhabosítjuk majd elkeverjük a tejjel.
Kibelezett zsemléket édestejes-tojásos izébe áztatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megpakoljuk őket a túrós töltelékkel.
A zsemle tetőket szintén beáztatjuk, és a töltött zsömire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Ch 1 db-ban (mazsola nélkül): 41 g
Ch 1 db-ban (mazsolával): 48 g
Jójó… de mi lett a sonkalével?
… hááát… azt majd legközelebb elmesélem.

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!