Reggel sütisütős hangulatban ébredtem. Mondjuk, mire elértem a konyháig, már el is kedvetlenedtem. Na nem a változókor miatt hullámzik ennyire a hangulatom, csak belebotlottam a tegnapi szenttakarítóscsütörtök maradványaiba… a félig lebontott karácsonyfába, a díszes és egyéb bizbaszos dobozokba…no meg a felmosóvödörbe… Nem szokásom maradékokat hagyni, de a színház az színház, így fél ötkor úgy dobtam el mindent, hogy lesz, ami lesz… és otthagytam csapot, papot.
Bármilyen furcsa, olyan érdekes, hogy ma reggelig nem történt semmi változás… A szerteszéjjel heverésző mikulások, manók, angyalkák és hóemberek nem szedték össze se magukat, se a tűleveleket, és felmosás után nem húztak bele szépen valamelyik dobozba, hogy rend legyen, mire felébredek, pont ugyanott dekkoltak, ahol hagytam őket… Pedig a csokidarabos keksz az egyik kedvencem. Ezért is sütök ritkán, mert, ha most lenne, már tuti nem lenne. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan tűnik is el. Még a tepsiről…

Hozzávalók (16 darabhoz)
- 25 dkg dw -50% liszt
- 20 dkg étcsoki
- 5 dkg negyedannyi
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag vanillin zero
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só

Elkészítés
A vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Takard le, mert láttam én már olyat, aki szerint kell még neki 15 másodperc… (Meg még 5, amíg kitakarította a felrobbant vajtól a mikrót.) Ha túlélte, keverd habosra az édesítővel, add hozzá a vanillin zerot és a tojást. A dw lisztbe mehet bele a só és a szódabikarbóna, majd forgasd bele az egészet a masszába. Igen, nehezen keverhető, nem rontottál el semmit. Végül add hozzá a darabokra vágott csokit is.
A tésztából gyárts 16 darab golyót. Kicsit lapítsd ki, majd pakold rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, mert a kekszek sütés közben jól elterülnek majd. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre a kekszeket körülbelül 12 perc alatt. (Ha túlsütöd, a tészta később nem fog megpuhulni! Én szóltam…)
Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, mert könnyen törik, csak hidegen tedd át tányérra. (Ha még marad…)
Ch teljes mennyiségben: 172 g
Ch 1 db-ban: 10,8 g

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Falusi meggyes máktorta
Nem a Pankától megszokott maceramentes torta, de cukormentes és a végeredmény miatt megéri a piszmogást!
Almás-zabpelyhes amerikai palacsinta
A fonnyadt almáknak nem is kívánhatnánk szebb (finomabb) véget, mint Diab diéta a la Panka zabpelyhes amerikai palacsintája.
Almás-sajtos rakott csirkemell
Diab diéta a la Panka rakott csirkéje igazán gyereknek való főétel, reszelt almával és krumplipürével.
Eperkrémleves
A nyáron fagyasztóba tett hazai eperből tél végén is lágy krémleves készülhet, Diab diéta a la Pankát követve.
Zöldborsós sertésszűz
Bár először krumplipürével készült, de másnap bulgurral sokkal jobban ízlett Pankának ez a zöldborsós sertésszűz.
Valentin nap a la Panka
Én inkább a minden nap valami apró kedvességet pártolom, mint évente egyszer megünnepelni azt, ami nekem nap mint nap öröm és boldogság...
Tejfölös burgonyafőzelék rántott párizsival
Gyors és népszerű retró ebéd a mindennapokra Diab diéta a la Panka receptjével.
(piros)Aranyos csirkecomb
Ettetek már Aranyos csirkecombot? A Diab diéta a la Panka az alapanyagok kreatív felhasználására is megtanít.
Tejszínes hagymakrémleves
Egy gyorsan összedobható melengető leves, amihez mindig van otthon alapanyag. Hogy a gyerekek is megegyék, legyen utána desszert, javasolja Panka.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!