Reggel sütisütős hangulatban ébredtem. Mondjuk, mire elértem a konyháig, már el is kedvetlenedtem. Na nem a változókor miatt hullámzik ennyire a hangulatom, csak belebotlottam a tegnapi szenttakarítóscsütörtök maradványaiba… a félig lebontott karácsonyfába, a díszes és egyéb bizbaszos dobozokba…no meg a felmosóvödörbe… Nem szokásom maradékokat hagyni, de a színház az színház, így fél ötkor úgy dobtam el mindent, hogy lesz, ami lesz… és otthagytam csapot, papot.

Bármilyen furcsa, olyan érdekes, hogy ma reggelig nem történt semmi változás… A szerteszéjjel heverésző mikulások, manók, angyalkák és hóemberek nem szedték össze se magukat, se a tűleveleket, és felmosás után nem húztak bele szépen valamelyik dobozba, hogy rend legyen, mire felébredek, pont ugyanott dekkoltak, ahol hagytam őket… Pedig a csokidarabos keksz az egyik kedvencem. Ezért is sütök ritkán, mert, ha most lenne, már tuti nem lenne. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan tűnik is el. Még a tepsiről…

Hozzávalók (16 darabhoz)

  • 25 dkg dw -50% liszt
  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dkg negyedannyi
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vanillin zero
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítés

A vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Takard le, mert láttam én már olyat, aki szerint kell még neki 15 másodperc… (Meg még 5, amíg kitakarította a felrobbant vajtól a mikrót.) Ha túlélte, keverd habosra az édesítővel, add hozzá a vanillin zerot és a tojást. A dw lisztbe mehet bele a só és a szódabikarbóna, majd forgasd bele az egészet a masszába. Igen, nehezen keverhető, nem rontottál el semmit. Végül add hozzá a darabokra vágott csokit is.
A tésztából gyárts 16 darab golyót. Kicsit lapítsd ki, majd pakold rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, mert a kekszek sütés közben jól elterülnek majd. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre a kekszeket körülbelül 12 perc alatt. (Ha túlsütöd, a tészta később nem fog megpuhulni! Én szóltam…)
Hagyd a sütit a tepsiben kihűlni, mert könnyen törik, csak hidegen tedd át tányérra. (Ha még marad…)

Ch teljes mennyiségben: 172 g
Ch 1 db-ban: 10,8 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!