Semmi grandiózussal nem készültem Valentin nap alkalmából, mert nem vagyok ellene, de inkább a minden nap valami apró kedvességet pártolom, mint évente egyszer megünnepelni azt, ami minden nap önmagában ajándék.
Ha nem az, akkor meg felesleges úgy csinálni, mintha…
Mostanában nagyon besütiződtünk, így ma nem az lesz, ráadásul nagy előnye, hogy egyből reggel ki lehet pipálni a cukiskodást, aztán, ha nem tetszik a rendszer, lelkiismeretfurdalás nélkül jöhet is a sárkányüzemmód.
Nem kifejezetten diétás az olajban sütés miatt, -ámbár tuti cukormentes-, de egyszer élünk, és ha már végig diétázzuk a szürke hétköznapokat, időnként bele kell hogy férjenek ilyenek is. Szóval ne számolgass, mert nem vagyok kíváncsi arra, hogy hány kcal, szemrebbenés nélkül nyelem, mint kacsa a nokedlit.

Hozzávalók 2 személyre

(embernek 3×2 szelet, csajoknak 2×2, így írom a mennyiséget)

  • 10 szelet kocka kenyér (én Roberto durum kenyérből csináltam 48,8g ch/100g)
  • 5 szelet sonka
  • 5 szelet sajt
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • bors
  • olaj (sütéshez)

Elkészítés

A tojásokat üsd egy mélyebb tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, sózd és borsozd. Két kenyérszelet közé tedd be a sonkát és a sajtot, úgy, hogy ne lógjon ki egyik se.
Tedd bele a tojásba, hagyd pár másodpercig, hogy jól megszívja magát, utána már nincs más dolgod, mint forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütni. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha tutira akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval! (Ha kedves a Kedves, akkor tálalás előtt azért szedd ki!)
Sok zöldséggel és meggyújtott gyertyával tálald. Napsütéses reggelen a gyertyafény nem annyira romantikus, de hatékony az olajszag ellen!

Ch 1 kisütött példányban: 25 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!