Gyerekjáték

– Kiccica! Olyan fura vagy mostanában…
– Most miért??? Azéé, mert takarítás közben véletlenül kidobtam a fogkeféket?
– Azért. IS. …és mert kocsikulcsot találtam a hűtőben… és napszemüveget a kenyereskosárban…
– Jólvanna! A héten már nem nyúlok semmihez, elmegyek inkább, és feladok egy lottószelvényt.
– Menjél. …csak jegyezd meg, hogy hova parkoltál…
– Nem hiszem el, hát egyszer fordult elő (a héten…), és az nem is ért, mert a kocsit nem is kerestem, csak bolyongtam pár percet a mélygarázsban, amikor… hova jutott, hogy ott aznap még nem is jártam…

Szóval ma a nyugalom meg nem zavarása érdekében gyerekjáték lesz a reggeli. Tejbegrizli. Péééldául… Na jó, a maci marad a málnásban, inkább elővesszük a kiflit, hátha valami rossz fát tett a tűzre.

Hozzávalók (4 fő részére)

  • 4 db teljes kiőrlésű kifli
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 4 szelet sajt félbe vágva
  • 8 db tojás
  • 1 e.k. olaj
  • Majonéz

Elkészítés

Tojásokat felütjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, megsózzuk, majd óvatosan beleborítjuk a tojásokat. Amikor a fehérje már nagyjából megszilárdult, lapáttal (nem a földelőssel) egyesével (óvatosan) megfordítjuk őket, és készre sütjük.

Mindeközben… Másik két kezünkkel kifliket félbe vágjuk, mindkét oldalát megkenjük majonézzel. Bacon szalonnákat (másik) serpenyőbe dobjuk, és pirítás nélkül hagyjuk, hogy levet eresszenek. Amikor már pirulni kezdenének, tányérra szedve tevékenységüket megszüntetjük. Szalonna zsírján pofával lefelé (majonézes oldalon) kifliket pirítjuk, majd dolgunk végeztével visszahajigáljuk a bacont, és hagyjuk lányos zavarában irulni-pirulni.

Ha minden megvan kiflire mehet a sajt, a tükörtojás, a szalonna, és már ehetjük is.

Ch 1 adagban: 53 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!