Ha van gyerek a háznál, akkor alapvető, hogy az ember tudjon tejbegrízt főzni. (ha nincs, akkor sem hátrány, mert az „úgy ennék valami édeset, de nincs itthon semmi” ellen is hatásos. Mondhatnám, hogy olyat még nem láttam, aki nem szereti, de hazudnék. Ez a tányér mosolygós tejbepapi 2014 nyarán, az akkor 3 éves szomszéd kislánynak készült, aki nagyon válogatós. Talán a válogatós nem is a legjobb szó, mert amúgy minden sz.rt megeszik, amit én nem (kagylót, borzot, sushit például), de amikor a többiek reggelire tejbegrízt kértek, közölte, hogy Ő márpedig biztos, hogy nem eszi meg, mert nem szereti… Megette.

Olyan egyszerű, hogy azt gondolná az ember, hogy tuti elronthatatlan, de nem. Ha találomra csinálod, nagy eséllyel vagy híg lesz, vagy tejbeton. De, ha veszed a fáradtságot, (meg egy konyhai mérleget) és kiméregeted a hozzávalókat biztos a siker!

Hozzávalók (4 fő részére)

• 1 l tej
  • 120 g tönköly búzadara
  • 12 g negyedannyi édesítő
  • 25 g vaj
  • A szóráshoz: kakaópor vagy fahéj

Elkészítés

Tejet lábosba borítjuk, belekeverjük a búzadarát, a negyedannyit. Beledobjuk a vajat, majd közepes lángon folyamatos kever-kavar közben besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is van képe sűrűsödni. Fahéjjal vagy kakaóporral megszórva egyből tálaljuk.

Ch teljes mennyiségben: 132 g
Ch 1 adagban: 33 g

– Anyaaa, te is összekevered a tejbegrízt a kakaóporral?
– Nem. Én meg tudom különböztetni őket.

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!