Nyúlon innen, nyúlon túl… Akinek erről Békésszentandrás ugrik be, azt meg tudom érteni, de az én húsvéti nyulam tuti nem Szarvas felől érkezik. (Pláne nem sörrel a kezében.) Viszont a hagyományos húsvéti fonott kalács mellett, idén hagyjatok helyet a Limara-féle szénhidrátcsökkentett, cukormentes fahéjas kalácskoszorúnak is az asztalon!

Hozzávalók
- 3 dl langyos tej
- 500g dw -50% liszt
- 1 kk. só
- 1 tojás
- 50g puha vaj
- 1 cs. por vagy 20g friss élesztő
A töltelékhez
- 100g puha vaj
- 150g eritrit
- 2 ek. őrölt fahéj
Elkészítés
- Fél deci langyos tejbe, beleszórjuk/belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, és letakarva megvárjuk, míg felfut.
- Lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, majd nyakonöntjük a maradék tejjel és az időközben be(vagy fel)futott élesztővel.
- Kézzel vagy géppel kidagasztjuk.
- Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a puha vajat és alaposan beledolgozzuk, amíg szép fényes, sima tésztát kapunk.
- Enyhén lisztezett kelesztőtálba tesszük, lefedjük és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Amíg a tésztánk pihenget a pulton nincs sok dolgunk. Eritritet kimérjük, és összekeverjük a fahéjjal.
- A megkelt tésztát óvatosan belisztezett gyúródeszkára borítjuk és félbe vágjuk.
- Kinyújtjuk fél cm vastagságú téglalappá. Megkenjük a puha vaj felével, megszórjuk a fahéjas eritrit felével majd a hosszú oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit.
- A rudat éles késsel hosszában kettévágjuk, és a két szálat összecsavarjuk úgy, hogy a vágási felület felül legyen. A fonatot egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, miközben két végét összefogjuk és kör alakúra hajlítjuk.
Limara így készíti a koszorút:

Kis segítség a koszorú készítéséhez SK-tól. Vigyázat! A videóban cukorral készítik…
- Ugyan ezt megcsináljuk a másik tésztánkkal is.
- 30 percig, meleg helyen újra békén hagyjuk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a kalácskákat 35-40 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, a pulton hűlni hagyjuk. …és szépen megkérjük a velünk egy fedél alatt élőket, hogy legalább azt várják meg, amíg a dokumentációs fénykép elkészül… Jó, végül is elég, ha az egyiket fotózom…
Ch teljes mennyiségben (2 koszorú): 217 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!