Az Öröm vasárnapja

Az év legszebb időszaka ez. Ezüstvasárnap van, amikor a hit és a remény mellett meggyújtjuk az adventi koszorú harmadik gyertyáját is, ami az örömöt jelképezi. A mindennapok apró örömét, a készülődés örömét, az örömszerzés örömét.

Nagy hibánk, hogy azt gondoljuk, hogy megyünk-megyünk-mendegélünk a ránk kiszabott úton, és egyszer csak hopp, megérkezünk a nagy boldogságba. Útközben belebotlunk a bajba, a rosszba, a nehézbe, és mind egy szálig észrevesszük, mérgelődünk, bosszankodunk, hibáztatunk. Mindeközben a jó is szembejött ám, csak épp nem láttuk a pipától…

Pedig a boldogság nem egy elérhető cél az út végén. A boldogság az apró örömteli pillanatok sokasága a megtett út közben. Boldog az, aki tud örülni, aki képes meglátni a másikban a jót, aki észreveszi a sok csúnya között a kicsit szépet.

Félelem- és feszültségkeltés zajlik körülöttünk, de nem kötelező felvenni a kesztyűt. Helyezzük át a fókuszt! Törekedjünk arra, hogy észrevegyük a szépet, és a jót a mindennapjainkban! Ne a hiányra összpontosítsunk és arra, ami nincs, sose volt, és már nem is lehet, hanem legyünk hálásak azért, amink van. Mindennap. Ma például azért, mert egy pofon egyszerű, nagyon mutatós, karácsonyi nasit hoztam.

Hozzávalók

  • 2 csomag Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta
  • 5 e.k. cukormentes mogyorókrém
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Egyik tésztát leterítjük, hogy rávethesse magát azon nyomban a mogyorókrém elkenődés céljából.
Hogy mindezt a tömény romantikus simulást eltüntessük, betakarjuk szépen a másik tésztával.
Nekiesünk egy éles késsel, és kivágjuk a karácsonyfa alapot (igen, egy háromszöget).
Na itt álljunk meg egy pillanatra… ha eddig már fél kézzel csináltad is amit olvastál, pont ugyanúgy szídod az édesanyámat, ahogy én az insta-inspirátorét… Mert, ha még akkor vágod formára, mielőtt telibe kened, a leeső részeket könnyebben tudod újrahasznosítani csillagként, szaloncukorként, vagy bánomisén miként, mint amikor már a holnapután is mogyorókrémes.
Én szóltam, te meg csinálod, ahogy akarod, de anyukámat hagyd ki a sztoriból.
Középen hagyunk egy törzset (ki milyet akar, én a dagadt fát szeretem), bentről kifelé vágjuk bele az ágacskákat, amiket aztán a kicsi kacsónkkal szépen becsavargatunk, hogy csácsi legyen. (Akinek nem egyértelmű talál hozzá videót a neten.)
Dolgunk végeztével tojássárgával kenjük, ha okosak voltunk, és van mivel, díszítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük.

Ch teljes mennyiségben: 221 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!