Az Öröm vasárnapja
Az év legszebb időszaka ez. Ezüstvasárnap van, amikor a hit és a remény mellett meggyújtjuk az adventi koszorú harmadik gyertyáját is, ami az örömöt jelképezi. A mindennapok apró örömét, a készülődés örömét, az örömszerzés örömét.
Nagy hibánk, hogy azt gondoljuk, hogy megyünk-megyünk-mendegélünk a ránk kiszabott úton, és egyszer csak hopp, megérkezünk a nagy boldogságba. Útközben belebotlunk a bajba, a rosszba, a nehézbe, és mind egy szálig észrevesszük, mérgelődünk, bosszankodunk, hibáztatunk. Mindeközben a jó is szembejött ám, csak épp nem láttuk a pipától…
Pedig a boldogság nem egy elérhető cél az út végén. A boldogság az apró örömteli pillanatok sokasága a megtett út közben. Boldog az, aki tud örülni, aki képes meglátni a másikban a jót, aki észreveszi a sok csúnya között a kicsit szépet.
Félelem- és feszültségkeltés zajlik körülöttünk, de nem kötelező felvenni a kesztyűt. Helyezzük át a fókuszt! Törekedjünk arra, hogy észrevegyük a szépet, és a jót a mindennapjainkban! Ne a hiányra összpontosítsunk és arra, ami nincs, sose volt, és már nem is lehet, hanem legyünk hálásak azért, amink van. Mindennap. Ma például azért, mert egy pofon egyszerű, nagyon mutatós, karácsonyi nasit hoztam.

Hozzávalók
- 2 csomag Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta
- 5 e.k. cukormentes mogyorókrém
- 1 tojás sárgája
Elkészítés
Egyik tésztát leterítjük, hogy rávethesse magát azon nyomban a mogyorókrém elkenődés céljából.
Hogy mindezt a tömény romantikus simulást eltüntessük, betakarjuk szépen a másik tésztával.
Nekiesünk egy éles késsel, és kivágjuk a karácsonyfa alapot (igen, egy háromszöget).
Na itt álljunk meg egy pillanatra… ha eddig már fél kézzel csináltad is amit olvastál, pont ugyanúgy szídod az édesanyámat, ahogy én az insta-inspirátorét… Mert, ha még akkor vágod formára, mielőtt telibe kened, a leeső részeket könnyebben tudod újrahasznosítani csillagként, szaloncukorként, vagy bánomisén miként, mint amikor már a holnapután is mogyorókrémes.
Én szóltam, te meg csinálod, ahogy akarod, de anyukámat hagyd ki a sztoriból.
Középen hagyunk egy törzset (ki milyet akar, én a dagadt fát szeretem), bentről kifelé vágjuk bele az ágacskákat, amiket aztán a kicsi kacsónkkal szépen becsavargatunk, hogy csácsi legyen. (Akinek nem egyértelmű talál hozzá videót a neten.)
Dolgunk végeztével tojássárgával kenjük, ha okosak voltunk, és van mivel, díszítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük.
Ch teljes mennyiségben: 221 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Falusi meggyes máktorta
Nem a Pankától megszokott maceramentes torta, de cukormentes és a végeredmény miatt megéri a piszmogást!
Almás-zabpelyhes amerikai palacsinta
A fonnyadt almáknak nem is kívánhatnánk szebb (finomabb) véget, mint Diab diéta a la Panka zabpelyhes amerikai palacsintája.
Almás-sajtos rakott csirkemell
Diab diéta a la Panka rakott csirkéje igazán gyereknek való főétel, reszelt almával és krumplipürével.
Eperkrémleves
A nyáron fagyasztóba tett hazai eperből tél végén is lágy krémleves készülhet, Diab diéta a la Pankát követve.
Zöldborsós sertésszűz
Bár először krumplipürével készült, de másnap bulgurral sokkal jobban ízlett Pankának ez a zöldborsós sertésszűz.
Valentin nap a la Panka
Én inkább a minden nap valami apró kedvességet pártolom, mint évente egyszer megünnepelni azt, ami nekem nap mint nap öröm és boldogság...
Tejfölös burgonyafőzelék rántott párizsival
Gyors és népszerű retró ebéd a mindennapokra Diab diéta a la Panka receptjével.
(piros)Aranyos csirkecomb
Ettetek már Aranyos csirkecombot? A Diab diéta a la Panka az alapanyagok kreatív felhasználására is megtanít.
Tejszínes hagymakrémleves
Egy gyorsan összedobható melengető leves, amihez mindig van otthon alapanyag. Hogy a gyerekek is megegyék, legyen utána desszert, javasolja Panka.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!