Sosem teszek újévkor fogadalmat – könnyelmű kijelentéseket pláne – ezért csaķ simán elhatároztam, hogy idén minden héten egyszer főzök valami olyat, amit eddig még soha. Mondjuk nem épp így gondoltam… de ember tervez, aztán játszik azokkal a lapokkal, amit dobott a gép. Valahogy így készült ez a csirkecomb.
Nem tudom mire gondolt a kedves vásárló, amikor ezt behelyezte a kosarába, de biztos magán kívül volt, mert tudata teljében még nem igen fordult elő, hogy nyeles combbal térjen haza. Ennek nincs semmi drámai oka, egyszerűen csak nem szeretem, és kész. (És, amit nem szeretek, az itt nincs is.) Este, amikor kivettem a frigóból még nem tűnt fel a turpisság a dermedt dobozban, reggel viszont kiverte a biztosítékot.
De ha ez van, hát ez van, az eredeti terv ment a levesbe, mert baconbe (ahogy terveztem), csak nem tekerhetem, kicsontozni biztos nem fogom, ahogy rántani se, így szétnéztem mivel tudnám orvosolni a műhibát. Továbbra is utálok vásárolni, így hetente egyszer, tervezetten járok boltba, és akkor is csak ahhoz vásárolok, amit főzni fogok, nem igen dúskáltam minden földi jóban. De ami végül kisült belőle, arra nem volt panasz!

Hozzávalók (4 fő részére)
- 8 db csirkecomb
- 5 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál pirosarany
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 dl víz
- Zsír (tepsit kenni)

Elkészítés
Húst besózzuk. Nem túlságosan, nehogy izgatott legyen, pláne, hogy jön még rá a pirosarany. A bőrét nem szedjük le, mert lusták vagyunk, és így sütve, amúgy is ropogós lesz.
Pirosaranyost rávesszük, hogy barátkozzon össze az olajjal majd, kenődjenek rá közös erővel a csirkelábakra. Szépen megkérem őket, hogy fáradjanak be a zsírral kikent tepsibe, körbeszórom az aranyos combokat a szeletelt zöldségekkel, végezetül nyakonborítom az egészet a deci vízzel. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát lefedve sütjük. Az utolsó 10 percben megszabadítjuk a fóliától és saját levével locsolgatva ropogósra pirítjuk.
Itt rizi-bizi volt mellé, de lesz, ami lesz.
Ch teljes mennyiségben: legyen mondjuk 15 g

Ezek a receptek is érdekelhetnek
Tejberizs epervelővel
Ezt a 15 perces desszertet bármikor el tudjuk készíteni, mindig az aktuális szezonális gyümölccsel - vagy a mélyhűtőben lapult készletekkel.
Zsebes zsemle
Néha, a változatosság kedvéért, új formát kell adni a gyerekek kedvenc ételeinek. Íme Diab diéta a la Panka megreformált melegszendvics-receptje.
Bácskai krémes
Íme Panka kedvenc süteménye, természetesen cukormentes, diabos változatban, hogy a ballagó lányának is örömet szerezzenek vele.
Tükörtojásos baconos extra szendvics
Vannak olyan napok, amikor nem érdemes cifrázni, mert semmi nem jön össze. Diab diéta a la Panka egy egyszerű és ütős hétvégi reggelit mutat.
Sárgaborsó-főzelék
Mit kezdjünk a húsvétkor megmaradt sonkalével? Diab diéta a la Panka sárgaborsó-főzeléket kreált vele.
Túróval töltött zsemle
A maradék túró és a szikkadt zsemlék új életre kelnek Diab diéta a la Panka jóvoltából. Íme egy finom reggeli vagy tízórai diabosoknak!
Eggs Benedict, igazi angol muffinnal
Diab diéta a la Panka igazi angol muffinnal és hamis hollandi mártással készítette el a tojásos reggelik császárát, az Eggs Benedictet.
Rizses lecsó
A befőttesüvegbe eltett lecsó egész évben felidézi a nyári ízeket. Böjti időszakban szalonna nélkül, rizzsel készül Pankáéknál.
Hortobágyi húsgombóc
A hortobágyi ízeit idézi ez a szaftos húsgombóc, amelyhez a Diab diéta a la Panka galuskát ajánl.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!