A hét sztárja a sárgarépa! (…nem csak nyulaknak.) Bár terveim szerint egy sütőtök krémlevessel örvendeztettelek volna meg a héten titeket, de közbe jött a „kisfiam” születésnapja. A régi én, biztos, hogy belebetegedett volna, ha el kell térni az eredeti tervtől, a mai én csak megvonja a vállát… Már nem tervezek. Sodródok. Úgy ámblokk. Édesanyám mindig azt mondja, hogy valahogy úgy is lesz, hiszen olyan még sose volt, hogy ne lett volna valahogy. És tényleg! Jövő héten is lesz recept… ami késik, az előbb utóbb majd ideér… mert ma akkor is répatorta lesz!

Hozzávalók
Tészta
- 400 g reszelt répa
- 320 g dia-wellness -50% ch liszt
- 50 g negyedannyi édesítő
- 5 egész tojás
- 70 ml kókuszolaj
- 50 g aprított dió
- 1 cs. sütőpor
- 2 k.k. fahéj
- Csipet só
Krém
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 narancs kifacsart leve
- 2 kávéskanál fahéj
- 2 e.k. negyedannyi édesítő
Díszítésre: 30 g darált dió

Elkészítés
Répát megpucol, lereszel. Sütőt 140 fokra előmelegít, 23 cm-es kapcsos tortaformát kiolajoz. Szárazanyagokat (liszt, sütőpor, fahéj, aprított dió, só) tálban összekever. Egész tojásoknak (robotgép híján) gépi habverővel nekiesik, és időnként negyedannyi édesítő hintésével nehezíti a habosodást. Állítólag 10 perc alatt kemény hab lesz, – gyakorlatilag soha -, de a remény hal meg a sz.rok rája között, félúton, megelégszik a 10 perc alatt lett, amilyen lett keménységű habbal. Reszelt répás alliteráción elmereng, majd egy határozott mozdulattal tojáshabba borítja. Fakanállal óvatosan keverve kókuszolajat fokozatosan hozzáad, szárazanyagot belekever. Fura kinézetű masszát kiolajozott formába borít, egyenes felületűre rázogat és sütőbe tol. 45-50 percig süt. Fél óra után érdemes rálesni, ha pirulna a teteje fóliát rá, nehogy megégjen! A tészta akkor jó, ha egy fogvájót beleszúrunk és nem ragad hozzá. Békében hagyjuk kihűlni.
Mascarponét édesítővel, fahéjjal, narancslével elkever. Tejszínt (álmából) felver és nem hagyja békén, amíg kemény hab nem lesz. Mascarponés krémmel összeforgat.
Kihűlt tésztát félbevág, fele krémet beletölt, tetejét maradék krémmel megken, majd idő, kedv és alkalom szerint díszít. Hűtőbe kíváncsi tekintetek elől pár órára elrejt. Mint minden, ami ínycsiklandó illatú természetesen másnap finomabb!
Ch teljes mennyiségben: 210 g
Ch 1 szeletben (12 szeletre vágva): 17,5 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!