Egy intelligens süteménnyel készültem mára. Engesztelésül sütöttem az én Drágámnak, miután elnéztem az időpontot a színházjegyen, és nélküle indult el az idei F1-es szezon… De legalább a süti okos…
Ezzel ma is nekem lesz a legtöbb dolgom, mert sokkal hosszabb leírni, mint megcsinálni, és elöljáróban még annyit, hogy ezen mennyiségű nagyonintelligenshez jó lett volna egy kisebb, magasfalú sütőedény.
Mondjuk egy jénai.
De, aki már egyszer robbantotta fel a sütőben, az 2x meggondolja, hogy használja-e. (és, ha igen, kivel rakatja rá a forró rácsra – az állítólag – hőálló edényt)
Nálunk épp senki nem volt otthon, akit beáldozhattam volna, így maradt a nagy lapos tepsi. (30×20-as)
Apa szerint a tepsi mérete pont jó, csak legközelebb dupla mennyiségű cuccot tegyek bele…
Úgyhogy tanuljatok más hibájából, hogy ne lapuljon az okos süti a hülye edényben! Fogyasztóképes kereslet alapján vagy kisebb tepsi, vagy dupla cucc!
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 35 g negyedannyi édesítő
- 100 g darált mák
- 100 g dw -50% liszt
- 125 g olvasztott vaj
- 5 dl tej
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat habosra keverjük a negyedannyival, majd mehet bele az olvasztott (nem meleg!) vaj. A nem túl guszta cucchoz hozzá szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a mákot, és a tejjel nyakonöntjük. Csomómentesre keverjük.
Nem, nem rontottad el, egy nagyon híg izét kaptunk.
Tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába, amitől némileg az állaga javul, a kinézete nem.
A jól megválasztott méretű sütőedényt sütőpapírral béleljük, és beleöntjük a szmötyit. 160 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 60 perc alatt megsütjük.(ha nagyon pirul a teteje, félidőnél alufólival takard le!)
Tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük, mert melegen még kicsit remeg!
Ch teljes mennyiségben: 95 g
Ch 1 szeletben(18 szeletre vágva): 5,3 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!