Egy intelligens süteménnyel készültem mára. Engesztelésül sütöttem az én Drágámnak, miután elnéztem az időpontot a színházjegyen, és nélküle indult el az idei F1-es szezon… De legalább a süti okos…
Ezzel ma is nekem lesz a legtöbb dolgom, mert sokkal hosszabb leírni, mint megcsinálni, és elöljáróban még annyit, hogy ezen mennyiségű nagyonintelligenshez jó lett volna egy kisebb, magasfalú sütőedény.
Mondjuk egy jénai.
De, aki már egyszer robbantotta fel a sütőben, az 2x meggondolja, hogy használja-e. (és, ha igen, kivel rakatja rá a forró rácsra – az állítólag – hőálló edényt)
Nálunk épp senki nem volt otthon, akit beáldozhattam volna, így maradt a nagy lapos tepsi. (30×20-as)
Apa szerint a tepsi mérete pont jó, csak legközelebb dupla mennyiségű cuccot tegyek bele…
Úgyhogy tanuljatok más hibájából, hogy ne lapuljon az okos süti a hülye edényben! Fogyasztóképes kereslet alapján vagy kisebb tepsi, vagy dupla cucc!

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 35 g negyedannyi édesítő
  • 100 g darált mák
  • 100 g dw -50% liszt
  • 125 g olvasztott vaj
  • 5 dl tej

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat habosra keverjük a negyedannyival, majd mehet bele az olvasztott (nem meleg!) vaj. A nem túl guszta cucchoz hozzá szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a mákot, és a tejjel nyakonöntjük. Csomómentesre keverjük.
Nem, nem rontottad el, egy nagyon híg izét kaptunk.
Tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejes masszába, amitől némileg az állaga javul, a kinézete nem.
A jól megválasztott méretű sütőedényt sütőpapírral béleljük, és beleöntjük a szmötyit. 160 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 60 perc alatt megsütjük.(ha nagyon pirul a teteje, félidőnél alufólival takard le!)
Tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük, mert melegen még kicsit remeg!

Ch teljes mennyiségben: 95 g
Ch 1 szeletben(18 szeletre vágva): 5,3 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!