A múlt heti kelkáposzta fasírtnak akkora sikere volt, hogy nem is értem… Folyamatosan látom a számokat és nagy általánosságban, azért elmondható, hogy amíg az édességek szárnyalnak, a kaja receptek olyan jó-jó, de hol a desszert nézettségen mozognak…
Mondjuk vagyok olyan szemtelen, hogy ez meg engem pont nem érdekel, nehogy már a látogatottsági számok mondják meg, hogy mit eszik a család, és azért is (vagy csakazértis) próbálkozok lenyomni egy kis zöldséget a torkotokon.
Köszönök mindenféle visszajelzést, a legnagyobb dicséret nekem mindig az, amikor azt írjátok, hogy azt szeretitek a receptekben, hogy nem bonyolultak, gyorsan elkészíthetőek, és nem kell hozzá a fél madaras teszkót beszerezni.
Igen, én szürke hétköznapokban és nem ünnepi alkalmakban gondolkodom.
Biztos vannak sokan, akik örömüket lelik a főzőcskében, de én nem tartozom kifejezetten közéjük. Persze, ha hetente egyszer, borospohárral a kezemben kellene valami nagyon látványosat alkotnom, lehet mást mondanék, de a hétköznapi ebédfőzés közben a bor maximum a lábosba kerül, így az élvezeti értéke nem számottevő, és nem sarkall arra, hogy hosszasan elidőzzek a konyhában. A főzés egy feladat. Nem eget rengető, de mindennapi, így szeretek a lehető leggyorsabban túl lenni rajta úgy, hogy a végén mindenki örüljön. Én, hogy már kész is vagyok, Ők, meg, hogy ma is ettek egy jót.
Szóval a múltheti érdeklődést meghálálva ma valami finomsággal készültem.

Hozzávalók (4 adag)
• 500 ml habtejszín
• 100 ml 3,6-os tej
• 20 g negyedannyi
• 4 zselatin lap
• 1 t.k vanília aroma
• 250 g eper

Elkészítés
Tálba hideg vizet engedünk, és beáztatjuk a zselatinlapokat.
Amíg a zselatin strand fürdőzik, a tejszínt és a tejet lábosba borítjuk, és kis lángon melegíteni kezdjük.
Beleborítjuk a vanília aromát, az édesítőt, és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, csak hogy érezze a törődést, mi meg az állandó jelenlétünk és kontrollmániánk fontosságát.
Mielőtt még forrni kezdene lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat beledobáljuk.
Amíg a zselatin teljesen felolvad kevergetjük. Végül poharakba vagy szilikonos pudingformába kanalazzuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Az öntethez az eper 3/4 részét 3 evőkanál vízzel melegíteni kezdjük egy edényben, majd ízlés szerint édesítjük. Ha felforrt, késznek nyilvánítjuk. Ha teljesen sima öntetet szeretnénk, botmixerrel pürésítjük.
Ch teljes mennyiségben: 40 g
Ch 1 adagban: 10 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
(piros)Aranyos csirkecomb
Ettetek már Aranyos csirkecombot? A Diab diéta a la Panka az alapanyagok kreatív felhasználására is megtanít.
Tejfölös burgonyafőzelék rántott párizsival
Gyors és népszerű retró ebéd a mindennapokra Diab diéta a la Panka receptjével.
Tejszínes hagymakrémleves
Egy gyorsan összedobható melengető leves, amihez mindig van otthon alapanyag. Hogy a gyerekek is megegyék, legyen utána desszert, javasolja Panka.
Amerikai csokis keksz
Minden diabos háztartásban van cukormentes keksz a kisétkezésekre, amit házilag is készíthetünk. Próbáljátok ki Diab diéta a la Panka csokis kekszét!
Dubarry karfiol
Könnyed, alacsony szénhidráttartalmú főétel, ami után még egy nagy desszert is beleér.
Snackek leveles tésztából
A leveles tésztából készült bármi mindig sikert arat édesen és sósan is, így ciki, nem ciki, de itt mindig lapul a hűtőben.
Islergolyó sütés nélkül
Gyerekekkel is könnyen elkészíthető karácsonyi ínyencség dióval, étcsokoládéval és diabetikus lekvárral.
Zserbótekercs
Régi zserbó, új köntösben - kevesebb vacakolással, és persze a lehető legdiétásabb változatban!
Karácsonyi nutell(F)ás
Csak három alapanyag, és egy kis kézügyesség kell ehhez a látványos karácsonyi édességhez.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!