A múlt heti kelkáposzta fasírtnak akkora sikere volt, hogy nem is értem… Folyamatosan látom a számokat és nagy általánosságban, azért elmondható, hogy amíg az édességek szárnyalnak, a kaja receptek olyan jó-jó, de hol a desszert nézettségen mozognak…
Mondjuk vagyok olyan szemtelen, hogy ez meg engem pont nem érdekel, nehogy már a látogatottsági számok mondják meg, hogy mit eszik a család, és azért is (vagy csakazértis) próbálkozok lenyomni egy kis zöldséget a torkotokon.
Köszönök mindenféle visszajelzést, a legnagyobb dicséret nekem mindig az, amikor azt írjátok, hogy azt szeretitek a receptekben, hogy nem bonyolultak, gyorsan elkészíthetőek, és nem kell hozzá a fél madaras teszkót beszerezni.
Igen, én szürke hétköznapokban és nem ünnepi alkalmakban gondolkodom.
Biztos vannak sokan, akik örömüket lelik a főzőcskében, de én nem tartozom kifejezetten közéjük. Persze, ha hetente egyszer, borospohárral a kezemben kellene valami nagyon látványosat alkotnom, lehet mást mondanék, de a hétköznapi ebédfőzés közben a bor maximum a lábosba kerül, így az élvezeti értéke nem számottevő, és nem sarkall arra, hogy hosszasan elidőzzek a konyhában. A főzés egy feladat. Nem eget rengető, de mindennapi, így szeretek a lehető leggyorsabban túl lenni rajta úgy, hogy a végén mindenki örüljön. Én, hogy már kész is vagyok, Ők, meg, hogy ma is ettek egy jót.
Szóval a múltheti érdeklődést meghálálva ma valami finomsággal készültem.
Hozzávalók (4 adag)
• 500 ml habtejszín
• 100 ml 3,6-os tej
• 20 g negyedannyi
• 4 zselatin lap
• 1 t.k vanília aroma
• 250 g eper
Elkészítés
Tálba hideg vizet engedünk, és beáztatjuk a zselatinlapokat.
Amíg a zselatin strand fürdőzik, a tejszínt és a tejet lábosba borítjuk, és kis lángon melegíteni kezdjük.
Beleborítjuk a vanília aromát, az édesítőt, és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, csak hogy érezze a törődést, mi meg az állandó jelenlétünk és kontrollmániánk fontosságát.
Mielőtt még forrni kezdene lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat beledobáljuk.
Amíg a zselatin teljesen felolvad kevergetjük. Végül poharakba vagy szilikonos pudingformába kanalazzuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Az öntethez az eper 3/4 részét 3 evőkanál vízzel melegíteni kezdjük egy edényben, majd ízlés szerint édesítjük. Ha felforrt, késznek nyilvánítjuk. Ha teljesen sima öntetet szeretnénk, botmixerrel pürésítjük.
Ch teljes mennyiségben: 40 g
Ch 1 adagban: 10 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rizotto a la Panka
Rizs, kicsit másként, mint ahogy általában esszük. A gombás, parmezános rizottót tálalhatjuk vegetáriánus főételként vagy köretként.
Mákos linzer a la Panka
Mákkal, szénhidrátcsökkentett liszttel és diabetikus lekvárral készítve a linzer diétás finomság - akár szilveszterkor is fogyaszthatjuk!
Reszelt almás sütemény
Egy aduász sütemény, amelyhez mindig van otthon alapanyag, és amit szabadon turbózhatunk extra feltétekkel.
Kaya (malajziai kókusztojás lekvár) cukormentes karamellel
Gazdag és aromás lekvár, amely tökéletes pirítóshoz, de mehet a buggyantott tojás alá, locsolhatod szójaszósszal, keverheted joghurtba.
Csirkemell fűszeres őszibarack mártással
A csirkemellhez tálalt cukormentes barack kompót püré a kurkumától és a karamellizálódott hagymától lesz mennyei.
Sajtos sonkás tojásos tortilla
Ez a Panka-féle tortilla klassz alternatívája a fullos tojásos reggeliknek vagy akár a melegszendvics-vacsoráknak. Sok salátával tálaljuk!
Post-it alias gumisüti
A cukormentes gumisüti szuper vendégváró, ha diabéteszes gyermek érkezik hozzánk - akár halloween bulira.
Lecsós csirkemell
A nyár utóízeit varázsolja elénk ez az egyszerű főétel Gódor Pankától, amit akár a ránk fonnyadt zöldségekből is összedobhatunk.
Rakott kelkáposzta bulgurral
A diabéteszes diétában legtöbbször bulgurra cseréljük a rizst a rakott ételekben a lassabb felszívódás miatt. Rakott kelkáposzta Diab diéta a la Pankától.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!