A múlt heti kelkáposzta fasírtnak akkora sikere volt, hogy nem is értem… Folyamatosan látom a számokat és nagy általánosságban, azért elmondható, hogy amíg az édességek szárnyalnak, a kaja receptek olyan jó-jó, de hol a desszert nézettségen mozognak…
Mondjuk vagyok olyan szemtelen, hogy ez meg engem pont nem érdekel, nehogy már a látogatottsági számok mondják meg, hogy mit eszik a család, és azért is (vagy csakazértis) próbálkozok lenyomni egy kis zöldséget a torkotokon.
Köszönök mindenféle visszajelzést, a legnagyobb dicséret nekem mindig az, amikor azt írjátok, hogy azt szeretitek a receptekben, hogy nem bonyolultak, gyorsan elkészíthetőek, és nem kell hozzá a fél madaras teszkót beszerezni.
Igen, én szürke hétköznapokban és nem ünnepi alkalmakban gondolkodom.
Biztos vannak sokan, akik örömüket lelik a főzőcskében, de én nem tartozom kifejezetten közéjük. Persze, ha hetente egyszer, borospohárral a kezemben kellene valami nagyon látványosat alkotnom, lehet mást mondanék, de a hétköznapi ebédfőzés közben a bor maximum a lábosba kerül, így az élvezeti értéke nem számottevő, és nem sarkall arra, hogy hosszasan elidőzzek a konyhában. A főzés egy feladat. Nem eget rengető, de mindennapi, így szeretek a lehető leggyorsabban túl lenni rajta úgy, hogy a végén mindenki örüljön. Én, hogy már kész is vagyok, Ők, meg, hogy ma is ettek egy jót.
Szóval a múltheti érdeklődést meghálálva ma valami finomsággal készültem.

Hozzávalók (4 adag)
• 500 ml habtejszín
• 100 ml 3,6-os tej
• 20 g negyedannyi
• 4 zselatin lap
• 1 t.k vanília aroma
• 250 g eper

Elkészítés
Tálba hideg vizet engedünk, és beáztatjuk a zselatinlapokat.
Amíg a zselatin strand fürdőzik, a tejszínt és a tejet lábosba borítjuk, és kis lángon melegíteni kezdjük.
Beleborítjuk a vanília aromát, az édesítőt, és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, csak hogy érezze a törődést, mi meg az állandó jelenlétünk és kontrollmániánk fontosságát.
Mielőtt még forrni kezdene lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat beledobáljuk.
Amíg a zselatin teljesen felolvad kevergetjük. Végül poharakba vagy szilikonos pudingformába kanalazzuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Az öntethez az eper 3/4 részét 3 evőkanál vízzel melegíteni kezdjük egy edényben, majd ízlés szerint édesítjük. Ha felforrt, késznek nyilvánítjuk. Ha teljesen sima öntetet szeretnénk, botmixerrel pürésítjük.
Ch teljes mennyiségben: 40 g
Ch 1 adagban: 10 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Görög gyros pitában
Diab diéta a la Panka házi pitával készített gyrost, görög salátával, tzatzikivel és répasalátával. Ilyen egy igazi vitaminbomba ebéd!
Pirított csirke kesudióval
Szója, gyömbér és fokhagyma adja az alapízeket ebben az ázsiai zöldséges ételben. Ha nincs otthon rizsborotok vagy szezámolajotok, nyugodtan hagyjátok ki a receptből!
Kukoricapelyhes ropogós csirkemellfalatok
A legendás KFC-csirke újjáéledt Panka konyhájában. A kukoricapehelytől olyan ellenállhatatlanul roppanós a bundája.
Heti menüsor diabos gyermekeknek oviba, suliba
Ha mindennap te csomagolod az ételt diabéteszes gyermekednek az oviba, suliba, néha jól jön egy kis külső inspiráció, új receptötlet!
Fahéjas-szilvás pite
A legjobb dolog, ami a szilvával történhet, hogy fahéjjal megszórva pite készül belőle. Diab diéta a la Panka cukormentes sütije.
Mézes-mustáros csirke
Ma már mindennek van diétás veriója! Diab diéta a la Panka mézes-mustáros csirkéjébe mézpótló kerül, hogy Panka diabéteszes lánya is ehessen belőle.
Baconben sült sajtos-tejfeles csirkemell
Gyors és ütős főétel, ami salátával tálalva szinte 0 gramm szénhidrát. Így az ebédbe egy kiadós desszert is belefér!
Almás-pisztáciás kosárka
Egy rém egyszerű Diab diéta a la Panka-desszert, amit készíthetünk diétás verzióban, mézpótlóval, és hagyományos módon, hogy mindenki örüljön!
Wokban sült zöldséges tészta csirkehússal
Ha valami ázsiaira vagy csak változatosságra vágytok, ez a Diab diéta a la Panka recept könnyen elkészíthető, bátran álljatok neki!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!