A múlt heti kelkáposzta fasírtnak akkora sikere volt, hogy nem is értem… Folyamatosan látom a számokat és nagy általánosságban, azért elmondható, hogy amíg az édességek szárnyalnak, a kaja receptek olyan jó-jó, de hol a desszert nézettségen mozognak…

Mondjuk vagyok olyan szemtelen, hogy ez meg engem pont nem érdekel, nehogy már a látogatottsági számok mondják meg, hogy mit eszik a család, és azért is (vagy csakazértis) próbálkozok lenyomni egy kis zöldséget a torkotokon.

Köszönök mindenféle visszajelzést, a legnagyobb dicséret nekem mindig az, amikor azt írjátok, hogy azt szeretitek a receptekben, hogy nem bonyolultak, gyorsan elkészíthetőek, és nem kell hozzá a fél madaras teszkót beszerezni.
Igen, én szürke hétköznapokban és nem ünnepi alkalmakban gondolkodom.

Biztos vannak sokan, akik örömüket lelik a főzőcskében, de én nem tartozom kifejezetten közéjük. Persze, ha hetente egyszer, borospohárral a kezemben kellene valami nagyon látványosat alkotnom, lehet mást mondanék, de a hétköznapi ebédfőzés közben a bor maximum a lábosba kerül, így az élvezeti értéke nem számottevő, és nem sarkall arra, hogy hosszasan elidőzzek a konyhában. A főzés egy feladat. Nem eget rengető, de mindennapi, így szeretek a lehető leggyorsabban túl lenni rajta úgy, hogy a végén mindenki örüljön. Én, hogy már kész is vagyok, Ők, meg, hogy ma is ettek egy jót.

Szóval a múltheti érdeklődést meghálálva ma valami finomsággal készültem.

Hozzávalók (4 adag)

• 500 ml habtejszín
• 100 ml 3,6-os tej
• 20 g negyedannyi
• 4 zselatin lap
• 1 t.k vanília aroma
• 250 g eper

Elkészítés

Tálba hideg vizet engedünk, és beáztatjuk a zselatinlapokat.
Amíg a zselatin strand fürdőzik, a tejszínt és a tejet lábosba borítjuk, és kis lángon melegíteni kezdjük.
Beleborítjuk a vanília aromát, az édesítőt, és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, csak hogy érezze a törődést, mi meg az állandó jelenlétünk és kontrollmániánk fontosságát.
Mielőtt még forrni kezdene lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat beledobáljuk.
Amíg a zselatin teljesen felolvad kevergetjük. Végül poharakba vagy szilikonos pudingformába kanalazzuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Az öntethez az eper 3/4 részét 3 evőkanál vízzel melegíteni kezdjük egy edényben, majd ízlés szerint édesítjük. Ha felforrt, késznek nyilvánítjuk. Ha teljesen sima öntetet szeretnénk, botmixerrel pürésítjük.

Ch teljes mennyiségben: 40 g
Ch 1 adagban: 10 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!