Végre nyár!

A hétvégén nem lesz aktualitása a süti sütésnek, hacsak nem vagy elég bátor (mondjuk mifelénk hülyének hívják), hogy a 38 fokra még ráfűtesz a sütővel is. Majd jusson eszedbe rosszabb napokon.
Ez egy régi (szegről-végről) családi alaprecept, amit a szomszédasszony még Csöpikétől tanult, aztán „upgrade”-elte egy kicsit, majd jól meg is sütötte, és lefotózta, hogy legyen mit megosztanom veletek.

Az eredeti recept:

  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár cukor
  • 3 pohár liszt
  • 3 tojás
  • 1 sütőpor
  • csipet só

Na ezt mi felejtsük is gyorsan el, és nézzük a nekünk való változatát!

Hozzávalók

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 kanál negyedannyi édesítő
  • 2 tojás
  • 1 pohár kefir
  • fél sütőpor
  • csipet só
  • Kb. 250 g ch -50% liszt (annyi, amennyivel habos, krémes lesz)
  • idénygyümölcs (meggy, nektarin, sárgabarack stb.)

Elkészítés

Semmi hókuszpókusz. Hozzávalókat gyümölcs kivételével fent megnevezett sorrendben fakanállal, vagy habverővel habosra keverjük. Kivajazott formába töltjük, majd beleszórjuk a gyümölcsöt is.
Előmelegített sütőben 170 °C-on megsütjük.

Ch teljes mennyiségben (gyümölcs nélkül számolva!!! Attól függ mit, és mennyit tesztek bele, azt még számoljátok hozzá.): 112 g
Ch 1 szeletben 12 szeletre vágva: 9,3 g (+ gyümölcs szénhidrátja)

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!