Rémes(en egyszerű) krémes

Hétvégén rapid látogatást tettünk Kókán. Gyerekek (ki milyen okból kifolyólag) nem tartottak velünk. Bár próbáltam meggyőzni a Mamát, hogy svédasztalos az ellátás, aki itt van, itt van (és eszik), aki meg nem, az bekaphatja (no nem a sütiket), de hallani sem akart róla. A pici kis unokáknak vinni kell egy kis süteményt.

Szaladt is utánunk a Papa egy tepsinyi adaggal, de megtorpant emberem arca láttán. Mert az Ő kocsijában bizony szabályok vannak! (…De evés, ivás, ételszállítás nincs.) Papa hajlandó volt a kompromisszumra… hermetikusan lezárta tepsistül a süteményt (bezacskózta), így útnak indulhattunk végre.

Itthon volt nagy öröm. Térültem, fordultam és visszakiabáltam nekik a nappaliból: ha ennyire ízlik, akkor felveszem a recepttárba. A legszebb kockát hagyjátok meg nekem, hogy le tudjam fotózni! Milyen legszebbet? Már csak egy van. Próbáltam kicsit kozmetikázni a még életben maradt utolsó példányon, hogy szép legyen, de miután ők nem nézegetni (pláne nem fotózni) tervezték, hanem pusztítani, nemigen figyeltek az esztétikára. Szóval látszólag olyan, amilyen, de nagggyon finom!

Hozzávalók

  • 7,5 dl tej
  • 2 ek negyedannyi
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • kb 30 db cukormentes keksz
  • 3 dl cukrozatlan tejszín
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítés

Egy 30X20 cm-es tepsit kirakunk keksszel.
A pudingport az édesítővel és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd a kekszre borítjuk. Amikor a puding kihűlt a hideg tejszínt kemény habbá verjük, miközben apránként hozzáadjuk a habfixálót.
A habot a puding tetejére borítjuk, elsimítjuk, végül egy réteg keksszel zárjuk a sort.
Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva tálaljuk.

Ch teljes mennyiségben: 160 g
Ch 1 db-ban (15 kockára vágva): 10,7 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!