Már hivatalosan is a célegyenesbe fordultunk, így biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a tuti befutó karácsonyi menüje, és bekészítve az összes süti receptje, amit elkészít az ünnepekre. De azért megpróbálok beletrollkodni a jól megtervezettbe egy egyszerű, de nagyszerű tütikével.

Az a jó a zserbógolyóban, hogy nem igényel se nagyobb rákészülést, se lelki támaszt, se mosogatólányt, pikk-pakk elkészül, ráadásul ízben tökéletesen helyettesíti a zserbót.

Hozzávalók (40 darabhoz)

• 100 g darált dió
  • 300 g cukormentes darált keksz
  • 200 g cukormentes baracklekvár
  • 20 g negyedannyi édesítő
  • 150 ml tej
  • 3 ek rum aroma
  • 300 g csoki
  • tetejére kevés darált dió

Elkészítés

A darált diót, a darált kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lekvárt, az édesítőt, nyakon öntjük a tejjel, és a rumaromával. Kicsi kezünkkel alaposan összegyúrjuk. Csinos kis gombócokat formázunk belőle, a golyókat sütőpapírra sorakoztatjuk, majd vízgőz felett olvasztott csokiba forgatjuk és megszórjuk darált dióval. Ha mindezzel megvagyunk, jön a legnehezebb rész… Távol tartani a kíváncsiskodókat, amíg megszilárdul a csoki.

Ch teljes mennyiségben: 450 g
Ch 1 db-ban (nekem 40 lett): 11,25 g

Csodás készülődést Nektek!
…és ne feledjétek, hogy a brit tudósok megállapították, hogy a karácsony ablakmosás nélkül is eljön! (Igaz, süti sütés nélkül is, de arról nem szól a fáma.)

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!