Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon menő dologgal készültem mára. Azt ugye felesleges részleteznem, hogy manapság a lakosság nagy átlaga műkaján él, ami tele van tartósítószerekkel, mesterséges színezékekkel, ízfokozókkal, cukorral, és csak a jó ég tudja mivel még. Értem én, hogy az állandó rohanás miatt semmire sincs idő, na de, hogy megegyünk minden sz.rt azért, mert sietünk!? Talán lassítani kéne…
Elcsépelt mondás, de igazán lényegi dologra tapint rá, “az vagy, amit megeszel”. Talán napjainkban minden korábbinál hangsúlyosabb mondanivalóval bír, és próbál rávilágítani az egészség- és testtudatos étkezés fontosságára.
Ha Te is a mindennap főzőcskézők táborát erősíted, akkor pontosan tudod, hogy vannak alapvető élelmiszerek.
Nincs benne nagy talány, ezek azok, amik alapvetően mindig vannak otthon. Persze ez egyénileg változik, de nagy átlagban, ha végzel egy rögtönzött közvélemény kutatást (persze most szigorúan online, mert még a végén kiderül, hogy én buzdítottam mindenkit a csoportosulásra), nagyjából ugyan azokat fogják válaszként mondani a megkérdezettek. De! Hiába böngésztem a szakirodalmat sehol nem tettek említést a Nutelláról. Pedig szerintem a Nutella a legalapabb élelmiszer! (Persze, ha diétázol, ne egyél hozzá kenyeret.)
Ha az ember gyereke diabos lesz, két választása marad:
– titokban eszi tovább,
– vagy talál egy olyan verziót, ami a diétába is beilleszthető.
Persze, aki titokba nyomja, az is kipróbálhatja a “miféle” verziót is!

Hozzávalók
- 260 g török mogyoró
- 6 evőkanál eritrit
- 25 g cukormentes kakaópor
- 1 evőkanál juharszirup
- 3 e.k. kókuszolaj (de bármilyen semleges ízű olaj, vagy mogyoróolaj is jó!)
Elkészítés
Sütőt 180 fokra előmelegít, mogyorót sütőpapírral bélelt tepsibe borít, megpirít.
Sütőből kivesz, hűlni hagy, majd, amikor már kézzel fogható, barna nem szeretem hülye madarat (héját)- amennyire hagyja magát- ledörzsöli.
Ha kihűlt, turmixgépbe/aprítóba tesz, és „liszt” állagúra darál. Ha kész (halkan megjegyzem, hogy a malomipari tevékenység időigényes!) a kakaópor, a juharszirup, az olaj, és az édesítőszer is mehet bele. Addig darál, amíg sima és „selymes” állagú lesz.
A folyamatot végül egy csavaros üveggel zárjuk.

Tárolás
Hogyan tároljuk?
Először is: jól eldugva, mert különben nem vesszük hasznát az alábbi soroknak.
NEM kell hűteni, mert nem tartalmaz tojást és tejtermékeket sem. Szóval lezárt üvegben, szobahőmérsékleten, illetéktelen személyektől távol.
Meddig tárolható?
Erre írnék ki egy háziversenyt… ki meddig tudta megőrizni.
Na, nem a minőségét, az üveg tartalmát.
Amúgy 6 hónapig bírná…
De tuti nem fogja!
Ch 100 g-ban: 3 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
(piros)Aranyos csirkecomb
Ettetek már Aranyos csirkecombot? A Diab diéta a la Panka az alapanyagok kreatív felhasználására is megtanít.
Tejfölös burgonyafőzelék rántott párizsival
Gyors és népszerű retró ebéd a mindennapokra Diab diéta a la Panka receptjével.
Tejszínes hagymakrémleves
Egy gyorsan összedobható melengető leves, amihez mindig van otthon alapanyag. Hogy a gyerekek is megegyék, legyen utána desszert, javasolja Panka.
Amerikai csokis keksz
Minden diabos háztartásban van cukormentes keksz a kisétkezésekre, amit házilag is készíthetünk. Próbáljátok ki Diab diéta a la Panka csokis kekszét!
Dubarry karfiol
Könnyed, alacsony szénhidráttartalmú főétel, ami után még egy nagy desszert is beleér.
Snackek leveles tésztából
A leveles tésztából készült bármi mindig sikert arat édesen és sósan is, így ciki, nem ciki, de itt mindig lapul a hűtőben.
Islergolyó sütés nélkül
Gyerekekkel is könnyen elkészíthető karácsonyi ínyencség dióval, étcsokoládéval és diabetikus lekvárral.
Zserbótekercs
Régi zserbó, új köntösben - kevesebb vacakolással, és persze a lehető legdiétásabb változatban!
Karácsonyi nutell(F)ás
Csak három alapanyag, és egy kis kézügyesség kell ehhez a látványos karácsonyi édességhez.
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!