Igaz, hogy kaptam engedélyt ezen a héten a távolmaradásra (az, hogy ez mibe került, majd legközelebb elmesélem), de úgy döntöttem, hogy elteszem tarcsiba és majd akkor használom fel, amikor csak akarom.

Már csak azért is, mert a héten a szomszédasszony volt olyan kedves, hogy megsütötte helyettem, aztán nehogy megbántódjon, hogy csak úúúgy megettük, aztán recept meg sehol. A mai sütit akármikor is jut eszedbe megsütni, pont tökéletes lesz rá az alkalom. Reggelire, ebédre, uzsonnára vagy csak úgy, (ha már a kutyának sem kell a túlérett banán), készíts belőle kenyeret. Nem, nem kell a duma, sem a kifogás… ezt elrontani lenne művészet, nem megsütni.

Hozzávalók

  • 20 dkg dw -50% liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 40 g negyedannyi édesítő
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj (enyhén sós vajjal az igazi)
  • 3 darab banán
  • 10 dkg darált dió
  • 1 e.k. vanília aroma
  • fél mokkáskanál só

Elkészítés

Puhány vajat keverd el a tojással, a sóval, az édesítővel, és a vanília aromával, majd pszichológusi szaktanácsadás nélkül add hozzá az összetört banánokat is. Mehet a keverékhez a dw liszt, a darált dió és a sütőpor is. Ha túl sűrűnek tűnik, egy-két kanál vízzel higítható. Alapos kever-kavar után, borítsd bele a tésztát egy hosszúkás sütőformába, és irány befele a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Nem te. A cucc. (Gyengébbek kedvéért, nehogy má’ itt rontsd el, mert eddig tuti nem volt mit.)

35-40 perc és már mehet is a babér aratás.

Csak szólok, hogy ugyanez a süti banán helyett almával is működik! (Ha megpróbálod villával összenyomni, akkor mondjuk kell az a pszichológusi szakvélemény…)

Milyen csoki? Az nem is az én asztalom! (A szomszéd meg úgy eszi, ahogy akarja, ha már megsütötte helyettem.)

Ch teljes mennyiségben: 180 g

Ch 1 szeletben(10 szeletre vágva): 18 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!