Biai álom almás

(rossz) Szokásunkká vált bevonni kedves ismerőseinket a napi mozgásunkba. Na nem kényszerítünk senkit a részvételre, csak rettegésben tartjuk őket. …és amióta nyár van, a távolabb élőket is, mert biciklivel messzebbre eljutunk. A rutinosak este már nem is veszik fel a telefont, a figyelmetlenek igen, és már törhetik is a fejüket egy jó kifogáson, vagy azon, hogy pálinka van-e otthon, vagy borsófőzelék… A rutintalanok pedig, hát, nem hiszed el: fél óra múlva frissen sült sütivel, és magaságyásból szedett uborkával várnak!

Hozzávalók (6 db)

  • 1 cs Tante Fanny leveles tésztalap teljes kiőrlésű lisztből
  • 2 db zöld alma
  • 6 evőkanál mézpótló
  • 6 teáskanál aprított pisztácia/mandula
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Almát magházkiszedővel csumázzuk, vékony karikákra szeleteljük.
Tepsit sütőpapírral béleljük.
Csurgassunk 1 evőkanál mézet kellő távolságra egymástól. Szórjuk meg egy teáskanál pisztáciával/mandulával, és helyezzünk rá 2 vékony szelet almát.
Mehet rá az almaszelet átmérőjénél 1 cm-rel nagyobbra kiszúrt, (cakkos vagy cakktalan) leveles tésztalap.
A széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 180 °C fokon aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).
Sütés után a desszerteket megfordítjuk, és a tetejét… ha tetszik (ha nem) porcukor pótlóval szórjuk.

Ch teljes mennyiségben (6 db): 144 g
Ch 1 db-ban: 24 g

Köszi Kati a végeredményt!
Az elkészítéshez a képeket az inspirációs videóból fotóztam (Luxury Food), hogy érthető legyen a leírás.

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!