Ha ANYA vagy, minden nap gyereknap. Amióta megszülettek, az életünk nem szól másról, mint róluk, értük, nekik, velük! Persze, azért, ha már van rá alkalom, ünnepeljük meg. Igen, akkor is, ha hivatalosan már mindkettő felnőtt.

Jó, ha az embernek vannak gyerekei. Nagyon jó! Mert gyerekekkel az élet…

…öröm és boldogság (amíg a gyerek übercuki, ha leteszed, ott marad, és azt csinálja amit -szerinted- kell, nem azt, amit Ő AKAR, és, amíg el nem kezd visszadumálni, emlékeztetve a 25 évvel ezelőtti önmagadra)
…csupa móka és kacagás (először rajta nevetsz, aztán vele, végül pedig magadon)
…kaland (de életreszóló! Esélyed sincs elfelejteni, hogy a János kórház az ügyeletes gyermeksebészet, de pár havonta-akaratodon kívül- azért visszajársz megnézni, hogy tuti így van e még. A koponya rtg alap, de, hogy ne legyél feltűnő, időnként össze is varratod a gyerek fejét, hamár…)
…felelősség (elszánt törekvés, arra, hogy gyermekeink túléljék a gyerekkorukat, annak ellenére, hogy mi vigyázunk rájuk)
…embert próbáló (Feladat. Jó embert faragni a gyerekből ebben a lelketlen világban, de úgy, hogy közben ne legyél ciki és szarfej.)
…elengedés(mert, aki menni akar, arra ugye rá kell adni a kabátot!)
…türelemjáték (meg kell tanulni KIVÁRNI azt a pillanatot, amikor a gyereknek szüksége van rád. Alap esetben -természetesen- Ők mindent jobban tudnak nálunk, és az sohanap lesz, aztán hirtelen mégis jó lennél valamire, de akkor aztán MOST azonnal!)
…folyamatos fejlődés (az öniróniát és a humort egy életen át lehet fejleszteni… És művelni! (hogy a gyerek is fejlődjön legalább, mielőtt agyoncsapja az ember)
…káosz (nem teljes zűrzavar, nem felfordulás, nem összevisszaság, hanem egy ÉLETstílus)
…ismétlés (Mindent. Végtelenszer!)
…elfogadás (Mindent rosszul tudsz és mindig Te vagy az, aki rosszul csinálja. Nincs kivétel!)
…határidőtlen (soha el nem múló, örökké tartó aggódás, féltés)
…szeretet (feltétel nélküli, önzetlen, odaadó)

Szülőnek lenni…
…állandó (változás)
…folyamatos tanulás (amit megtanultál az elsőszülöttel, biztos, hogy pont nem alkalmazható a másod- harmadszülöttnél)
…kreativitás (megélni, átélni, túlélni)

Gyermekeink nem egyformák. Egyik sem szebb, jobb, ügyesebb, vagy különlegesebb. Egyszerűen csak MÁS! Nem akarok TÖKÉLETES szülő lenni, csak „elég jó”. Nekik. A fiam szerint biztos „ÍZI VOLT”az elmúlt közel 25 év. Azóta a lányom is felnőtt, de „Don’t fos mami, én még maradok és táncolok az idegeiden! A receptet írd inkább, ne minket elemezz…” Receptet? Milyen receptet? 🙂 Hát, a cukormentes raffaello golyóét!

Hozzávalók (kb 30 db)

• 6 dl cukormentes mandulatej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek negyedannyi édesítő
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A tejet a pudingporral és az édesítővel csomómentesre keverjük, felforraljuk. Siker szempontjából mellékes a kavarás iránya, attól függ, épp milyen bugyi van rajtunk. (Csak legyen!) Órajárásával megegyező, vagy épp ellentétes irányban, de keverjük, amíg besűrűsödik.
Nem hagyod ott, nem nézed meg ki csönget, kibírod pipikélés nélkül.
Állsz és kevered.
Ha kész, mehet hozzá a vaj és 30 dkg kókuszreszelék. (A belbecshez elég a nagyja, a többi a külcsínhez kell.)
Tűzről lehúz, békén hagy.
Miután kihűlt, gombócokat formáz a masszából, és a maradék kókuszreszelékben meghempergeti.
Családot nassolás közben szemmel tart, időnként apukára erélyesen rászól, „na, de fiam, mégiscsak gyereknap…”

Ch teljes mennyiségben: 60 g
Ch 1 db (nekem 30 db lett): 2 g

Gódor Panka

Receptek diabosoknak rovatunk szerzője végzettségét tekintve szakács. Lánya 2008 óta diabéteszes. Panka a családja számára bevált recepteket osztja meg velünk hétről hétre, köztük sok-sok édességgel. Diab Diéta a la Panka oldalát itt érhetitek el.

Ezek a receptek is érdekelhetnek

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!