Ahogy az idei év eddig sem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, miért lenne furcsa, hogy a nyár sem a régi már.
Emlékeztek még, amikor május 1-én nyitott a strand? Mondjuk idén, ha kinyithatott volna, ugyan ki akart volna télikabátban ücsörögni a medence partján?
Habár a tavasz úgy tűnik érdeklődés hiányában végleg elmaradt, most végre előkerülhet a rövidnadrág, és a grill rács!
Ma egy olyan sütirecepttel készültem, amit meg lehet sütni előző este, nem romlik meg, ha a kerti party alkalmával előkerül a hűtőből és kint felejtődik az asztalon.
Több okból sem.
Egyrészt azért, mert amint kikerül, rárepülnek és el is fog fogyni, és, ha mégsem, akkor is bírja a rendhagyó körülményeket.
Ígérem semmi bonyolultság nincs benne, de ennek ellenére nagyon finom.

Hozzávalók
• 50 dkg dia-wellness -50% liszt
• 1 mk. só
• 1 ek. negyedannyi édesítő
• 1,5 tk. sütőpor
• 25 dkg hideg vaj
• 2 tojássárgája
• 2 ek. tejföl
Mákos töltelék:
• 40 dkg őrölt mák
• 3 dkg negyedannyi édesítő
• 1 citrom reszelt héja
• 1 alma
• 2 ek. tönkölybúza dara
• 2 tojásfehérje
• 2 dl víz
Meggyes töltelék:
• 2 üveg diabetikus meggybefőtt (magozott)
• 1 mk. fahéj
• 1 ek. negyedannyi édesítő
• 1 vaníliás pudingpor

Elkészítés
A hadi műveletet a tésztával kezdjük!
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az édesítőt, majd belekeverjük a sütőport is. Hideg vajat kis kockára vágjuk és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel. Végül a két tojássárgájával és kevés tejföllel gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Meggyes töltelékhez a 2 üveg meggyet levestől lábasba borítjuk. Tűzre tesszük. Hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat is. A vaníliás pudingport pár evőkanál vízzel simára keverjük, azt is beleborítjuk azt is a meggyesbe és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A mákos töltelékhez a mákot, a búzadarát és az édesítőt összekeverjük, belereszeljük a citromhéját és a reszelő kis lyukán az almát is.
2 dl vizet forralunk és ráborítjuk a mákos keverékünkre. Ha kihűlt, a tojások fehérjét keményre verjük és óvatosan a mákba forgatjuk.
Egy kb. 28 cm x 38 cm nagyságú tepsit előveszünk. A tészta kétharmadát a tepsi méretére nyújtjuk és beleterítjük. Rásimítjuk a máktölteléket, majd arra a pudingos meggyet is. A maradék tésztát kinyújtjuk, és egy derelyevágóval kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és a meggyes töltelék tetejére rácsot készítünk belőlük.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Ch teljes mennyiségben: 485 g
Ch egy kockában(40 kockára vágva): 12,2 g
Ezek a receptek is érdekelhetnek
Rakott vajbab
Egy gyorsan elkészíthető, könnyű főétel a la Panka, amihez akár a mélyhűtőbe is betárazhatjuk az alapanyagokat.
Cseresznyés galette
Egy szuper vajas-joghurtos tészta, amelyet bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthetünk. Könnyed finomság a nyárra!
Grillpácok a la Panka
A pác a lelke mindennek - állítja Panka. Íme tőle egy grillezési kisokos és szuper pácvariációk kertipartikra, nyárestékre, medencepartra...
Cukkini darált hússal töltve
A töltött cukkininek alig van szénhidráttartalma (5 g/adag), így bőségesen fogyasztható bármilyen körettel könnyed nyári ebédként.
Cukormentes raffaello golyó
Diab diéta a la Panka ezúttal egy egyszerű, cukormentes változatát mutatja meg a népszerű raffaello golyónak.
Klasszik Panna Cotta eper öntettel
Panka ezúttal eperrel készítette a klasszikus panna cottát, ezt a könnyed nyalánkságot, amit bátran fogyaszthat minden diabéteszes gyermek!
Amerikai mogyoróvajas pite
Ezt a születésnapi tortát mindenki el tudja készíteni! Pankának a konyhában nem igen járatos férje készítette el születésnapjára...
Cukormentes nutella
A nutella is beilleszthető a diabéteszes étrendbe, pláne, ha ezt a cukormentes házi mogyorókrémet próbáljátok ki Diab diéta a la Pankától!
Támogasd a munkánk!
Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!