Bepisilt? Mérj vércukrot!

Ha újra bepisil, sokat pisil a gyermeketek, gondoljatok a cukorbetegségre! Méressetek vércukrot a házi gyermekorvosnál!

Figyeld a jeleket! film az 1-es típusú cukorbetegség korai felismeréséért

A Szurikáta Alapítvány filmje a gyerekek 1-es típusú cukorbetegségének korai felismeréséért. Ha a gyerek sokat pisil, sokat iszik, farkasétvágy mellett fogy… Nem várok holnapig!

Hogyan ismerd fel a gyermekkori cukorbetegséget?

A cukorbetegség nem várhat másnapig! A Szurikáta Alapítvány plakátokon hívja fel a figyelmet a diabétesz tüneteire, és az azonnali orvosi ellátás fontosságára. Kérd és helyezd ki plakátunkat iskoládba, óvodádba!

Hogyan mérj otthon vércukrot, vizeletcukrot?

Információk arról, mikor és hogyan kell vércukrot mérni ujjbegyből, hogyan zajlik a vizeletcukor-vizsgálat, és mit jelentenek az eredmények.

Mi számít jó vércukorértéknek? Mi számít magasnak?

Tudod, hogy mi a normál vércukorérték? Hogy 11,1 mmol/l fölött diabéteszről beszélünk? Hogy hipónál, azaz alacsony vércukornál gyorsan felszívódó szénhidrátot kell fogyasztani?

Emma diabéteszének története

Emma volt az első kislány, akinek „A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!” Szurikáta-plakát segített abban, hogy szülei felismerjék  a diabéteszét.

Hová fordulj cukorbetegség gyanúja esetén?

Magyarországon 30 gyermekdiabétesz szakellátóhely működik. Listába szedtük a kórházakat, címmel, telefonszámmal, linkkel.

Megelőzhető-e az 1-es típusú diabétesz?

Sokunkban felmerül a kérdés, amikor gyermekünket 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálják, hogy megelőzhető lett volna a cukorbetegség? Dr. Körner Anna cikke ezt a témát járja körül.

A diabétesz kialakulásának okai és szakaszai

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna cikkében leírja azt az autoimmun folyamatot, mely során elpusztultak a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteinek béta-sejtjei, az inzulin termeléséért felelős sejtek, ezzel kialakul a diabétesz mellitusz.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!