#12 SzuriSztori – Pedagógusok felkészítése diabos gyerekek fogadására

Podcast a Szurikáta Alapítvány diabTanoda pedagógusképzéséről. A SzuriSztori 12. epizódjával Te is részese lehetsz a napnak!

Diabéteszes gyerekek tanévkezdését megkönnyítő nyomtatványok

Felkészülés a tanévkezdésre diabéteszes gyermekkel 2. rész – Intézményvezetőnek szóló kérvények + letölthető szurikátás órarend

Felkészülés a tanévkezdésre I. – Diabéteszes gyermek ellátása a köznevelési törvény szerint

Felkészülés a tanévkezdésre 1. rész – Diabéteszes gyermek óvodai, iskolai speciális ellátási előírásai a köznevelési törvényben

Folyamatos cukormérő szenzorok működése

Hogy viszonyul egymáshoz a vércukor és a szenzorok által kijelzett érték? A szenzorok működését Dr. Luczay Andrea foglalta össze közérthető módon.

Varázspálca díj 2023

2023-ban is díjaztuk azokat a csodás pedagógusokat, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott diabéteszes gyermekeket.

Könyv pedagógusoknak

A pedagógusoknak szóló könyv a Szurikáta Alapítvány és a Bókay Gyermekklinika Diabétesz Tanoda képzésének tankönyve, szemléletes ábrákkal, összefoglaló táblázatokkal, ami a cukorbeteg gyermekek óvodai és iskolai fogadására készít fel.

Hogyan ismerd fel a gyermekkori cukorbetegséget?

A cukorbetegség nem várhat másnapig! A Szurikáta Alapítvány plakátokon hívja fel a figyelmet a diabétesz tüneteire, és az azonnali orvosi ellátás fontosságára. Kérd és helyezd ki plakátunkat iskoládba, óvodádba!

Tünetek, vércukormérés, vércukorértékek

A legfontosabb tudnivalók pedagógusok számára a cukorbetegség tüneteiről, vércukormérésről, alacsony és magas vércukorszint kezeléséről.

Diabétesz Tanoda pedagógusképzés

A Bókay Gyermekklinika szakembereivel közösen tartott pedagógusképzés a cukorbeteg gyermekek óvodai és iskolai fogadására készít fel.

Szurikáta Gyermekfoglalkozás

Élményterápiás, érzékenyítő programunk keretében diabéteszes gyermekek óvodai csoportját és iskolai osztályát látogatjuk meg.

Beszélgetés Jocó bácsival – Diabéteszes gyerekek az oktatásban

A diabétesz gyerekek iskolai helyzetéről Balatoni József és Kocsisné Gál Csilla beszélgetett a Felelős Szülők Iskolája #hovatovább videósorozata keretében.

Félelem helyett tudás, tévhitek helyett információk

10+1 kérdés és válasz a cukorbeteg gyermeket nevelő pedagógusoknak, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és kapaszkodókat adjunk.

Alapfogalmak

Az 1-es típusú diabétesz diagnózisakor a kórházban átadott tetemes ismeretanyag, illetve a cukorbeteg gyermek óvodai, iskolai fogadásakor kapott sok-sok információ eleinte homályosan kavarog mind a szülők, mind a pedagógusok fejében. Íme egy lista az alapfogalmakról!

Diabétesz az iskolában, óvodában

A Felelős Szülők Iskolája E-Beszélgetőkúra sorozatában kérdezték a Szurikáta Alapítvány vezetőjét, Kocsisné Gál Csillát és az érintett Baczkó családot.

Köznevelési törvény 62. §

Köznevelési törvény: a diabéteszes gyermeket el kell látni az óvodában, iskolában. A feladat felelősét az intézmény vezetőjének kell kijelölnie.

Intézményi étkezés szabályai

A közétkeztető cégek kötelesek ellátni a cukorbeteg gyermekeket, de a szülő is bevihet ételt az iskolába, amit ott hűtenek, melegítenek.

Mesekönyv frissen diagnosztizált gyerekek számára

A kettő az egyben kötet pszichológiai útmutató és mesekönyv a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyerekek és szüleik számára.

Diabéteszes gyermekek a köznevelésben II.

A Bárcziumon megjelent cikkben összefoglalva olvasható, milyen feladatokkal jár egy cukorbeteg gyermek fogadása, és a Szurikáta Alapítvány hogyan tud segíteni a felkészülésben.

Diabétesszel élő gyermekek a köznevelésben I.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatói oldalán megjelent cikkben a Szurikáta Alapítvány elnöke összefoglalja és értelmezi a Köznevelési törvény változásának lényegi pontjait.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!