Szenzorgörbe-elemzés és a közeljövő újdonságai

Hogyan értelmezzük a szenzorgörbét? Milyen esetekben és hogyan érdemes módosítani a pumpa beállításain? Dr. Luczay Andrea előadásából kiderül.

Deliága Éva Gyermeki erőforrások és az önbizalom erősítése

Deliága Éva előadásában arról beszél, hogyan segítheti az 1-es típusú diabéteszes gyermekek önelfogadását a család és a pedagógusok.

100 éves az inzulin – Dr. Körner Anna előadása

Az előadás egy rövid ízelítőt ad abból a szövevényes történetből, melyet a doktornő papírra vetett.

Pen vagy pumpa?

Dr. Tóth-Heyn Péter előadásában történeteket oszt meg a praxisából, amelyek rávilágítanak, ki miért döntött egy kezelési forma mellett.

Inzulinpumpáról KEZDŐKNEK

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsa az inzulinpumpa működését, lehetőségeit mutatta be a 2021-es Szurikáta Szenzor és Pumpa Edukációs Napon.

Pumpahasználat HALADÓKNAK

Az inzulinpumpa és a szenzor együttes használatával átlagban 60-80 százalékban céltartományban tartható a vércukorszint. A pumpa funkcióiról, előnyeiről Dr. Luczay Andrea tartott előadást a 2018-as Szurikáta Családi Napon.

Szenzorom, szenzorom, mondd meg nékem!

Mennyiben váltja ki a szenzor az ujjbegyes vércukor mérést? Javul-e az anyagcsere a szenzor használatával? Kinek való a szenzor és kinek nem? Dr. Körner Anna előadásában megválaszolja a leggyakoribb kérdéseket.

Szenzor- és pumpakezelés HALADÓKNAK

Dr. Körner Anna megosztja, mi kell a sikeres pumpakezeléshez, mik a leggyakoribb hibák, és hogyan működik a bólusvarázsló.

MiniMed 780G és a Guardian szenzor bemutatása

Az új, automatikus korrekcióra képes Minimed 780G inzulinpumpát és a hozzá tartozó Guardian Connect szenzort dr. Luczay Andrea mutatja be.

A diabéteszes ketoacidózis kialakulása, megelőzése, veszélyei

Dr. Tóth-Heyn Péter előadása a Szurikáta Családi Nap – másképp 2020. online rendezvény részeként hangzott el.

Az 1-es típusú diabétesz kezelésének fejlődése

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna saját életútja alapján az 1-es típusú diabétesz kezelésének fejlődéséről beszélgetett Dr. Tóth-Heyn Péterrel a 2021-es Szurikáta Szenzor és Inzulinpumpa Edukációs Napon.

Így ápold a diabos koronást!

Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna előadása a Szurikáta Családi Nap – másképp 2020. rendezvénysorozat részeként hangzott el.

DKA – Ketoacidózis

Dr. Blatniczky László összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a DKA-ról. Mitől alakul ki diabéteszes ketoacidózis? Mi zajlik le ilyenkor a szervezetben? Miért veszélyes állapot ez? Mi a teendő DKA esetén?

Válás és párkapcsolati problémák diabéteszes gyermeket nevelő családokban

Cserép Melinda előadásában a válás, párkapcsolati konfliktusok kapcsán olyan sajátosságokról lesz szó, melyeket a diabéteszes gyermeket gondozó szülőknek érdemes szem előtt tartaniuk.

Evési problémák és diabétesz

Diabéteszes gyermekeknél az evészavar igen jelentős kockázattal járhat. Cserép Melinda előadásában szó lesz arról, mikor kell szakemberhez fordulni.

Babára való felkészülés 1-es típusú diabétesszel

Dr. Wudi Krisztina diabetológus előadásában arról lesz szó, mit tehetünk, hogy csökkentsük a veszélyeztetettséget a terhesség alatt.

Lehet-e haszna a gluténmentes diétának 1-es típusú diabéteszben?

Dr. Tóth-Heyn Péter diabetológus (Bókay Gyermekklinika) előadása a Szurikáta Családi Napon hangzott el 2018-ban, a MagNet Közösségi Házban.

Elsőként próbálta ki a Minimed 780G inzulinpumpát

A Medtronic MiniMed 780G inzulinpumpa és a 7 napos Guardian glükózszenzor használatának tapasztatairól mesél Demeter Zoltán, az első felhasználó.

Szex, szerelem, diabétesz

Hevesi Krisztina pszichológus: Szex, szerelem, diabétesz – Ahogy szeretnéd, hogy szeressenek c. előadása a Szurikáta Családi Nap – másképp 2020. rendezvénysorozat részeként hangzott el.

Diabétesz, menstruáció, fogamzásgátlás

Ahhoz, hogy nőként, lányként megértsük a vércukorszint változásainkat, érdemes megismerni Dr. Körner Anna előadásából a menstruációs ciklus hatását a vércukor alakulására.

Reziliencia, a lelki ellenálló-képesség fejlődése cukorbeteg gyerekeknél és családjuknál

Deliága Éva előadása arról, mit nyerhet a cukorbeteg gyermek, és hogyan erősödhet meg a család a diagnózist követően?

Mikor forduljak diabéteszes gyermekemmel pszichológushoz?

Máté Orsolya pszichológus megosztja, milyen jelekre érdemes felfigyelni, ill. Pedagógiai Szakszolgálat, klinikai szakpszichológus vagy diabéteszben járatosabb szakember segítségét érdemes igénybe venni?

Kamaszokkal az élet

Deliága Éva a kamaszkor sajátosságairól, családi dinamikákról, a cukorbeteg kamaszok extra terheiről a Szurikáta Diab-Pszicho Konferencián beszélt.

Ki a főnök a családban?

Deliága Éva előadásában szó lesz: a gyermekkori indulatkezelési sajátosságokról, a szülői tekintély helyreállításáról, a gyermek érzelmi biztonságának növeléséről, a családi élet harmonikusabb kialakításáról.

MiniMed 780G és Guardian szenzor gyakorlatban

Dr. Kocsis Győző előadásában a már meglévő tapasztalatokat ismerteti az új MiniMed 780G pumpáról és az új Guardian szenzorról.

Szenzorról KEZDŐKNEK

Dr. Benn Orsolya a Szurikáta Edukációs Napon összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a folyamatos cukormérő rendszerről, azaz a szenzorról.

Önbizalom, önértékelés, önbecsülés

Dr. Pécsi Rita önbizalom, önértékelés, önbecsülés témájáról a 2018-as Szurikáta Diab-Pszicho Konferencián tartott előadást.

Diabéteszes a testvérem

Deliága Éva pszichológus előadása a 2018. évi Szurikáta Családi Napon hangzott el a HALADÓK szülői edukációs szekcióban.

A pandémia pszichoszociális hatásai

„A legfrissebb szakirodalom és saját klinikai tapasztalatunk alapján is új problémákat hozott a covid-19 betegség a diabéteszes gyermekek életébe” – állítja Máté Orsolya.

Szécsényi János: Keton mérés vérből

Szécsényi János (77Elektronika Kft.) bemutatja a KETO Cont ketonmérőt a 2021-es Szurikáta Szenzor és Pumpa Edukációs Napon.

Pszichológiai bevezető a diabétesz világához

Deliága Éva előadását ajánljuk mindazoknak, akinek a környezetében 1-es típusú diabétesszel élő gyermek él, és mindazoknak a családoknak, ahol a diagnózis óta kevesebb, mint egy év telt el.

Támogasd a munkánk!

Csatlakozz közösségünkhöz önkéntesként, ha teheted, adománnyal segítsd alapítványunkat, vagy cégeddel vegyél részt egy-egy projektünk megvalósulásában! Nézd meg, mennyi mindent tudunk megvalósítani a támogatásoddal!

Támogatom

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Amire számíthatsz: havi rendszerességgel hírek a legújabb diab eszközökről, szakmai cikkek, információk és beszámolók a Szurikáta-programokról, diétás receptek pontos szénhidrátokkal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!